Yandex Metrica

Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

01.04.2024, 23:36

2018 yılından itibaren kurucusu olduğu Yeni Refah Partisi’nin Genel Başkanlığı görevini yürüten eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Fatih Erbakan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın hayatına dair merak edilen detaylar... 

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

FATİH ERBAKAN KİMDİR? 

1 Ocak 1979 tarihinde Ankara dünyaya gelen Muhammed Ali Fatih Erbakan, orta ve lise öğrenimlerini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra lisans öğrenimini ise Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur. Ardından aynı üniversitede lisansüstü eğitimine devam Erbakan, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Yönetim ve Organizasyon alanında ise doktora unvanını almıştır. 

1999 yılında mensubu olduğu Fazilet Partisi’nin Çankaya teşkilatının seçim ve gençlik çalışmalarında aktif olarak yer alan Fatih Erbakan, ayrıca üniversite eğitimine devam ettiği Başkent Üniversitesi'nde ise Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) üniversite temsilciliği görevini üstlenmiştir 

Saadet Partisi kurulduktan sonra da Genel Merkez Gençlik Kolları’nın yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Erbakan, aynı zamanda Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevine 2014 yılında gerçekleşen Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi’ne kadar devam etmiştir. Gerçekleşen Kongrede ise Genel Başkanlığa aday olan Fatih Erbakan, seçilememiştir. 

Fatih_erbakan_kimdir

Ayrıca Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından kurduğu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevine seçilen Fatih Erbakan, 23 Kasım 2018 tarihinde ise Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) kurmuş ve Genel Başkanlığına seçilmiştir. 

Yeni Refah Partisi Genel Başkanı olarak görevine halen devam etmekte olan Fatih Erbakan, evli ve iki çocuk babasıdır. Ve iyi düzeyde de İngilizce bilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading