Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Faik Öztrak kimdir? Faik Öztrak kaç yaşında ve nereli?

Faik Öztrak kimdir? Faik Öztrak kaç yaşında ve nereli?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak kimdir, nereli, kaç yaşında ve mesleği nedir? İşte Faik Öztrak’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

13.03.2024, 00:03

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Faik Öztrak kimdir, nereli ve kaç yaşında?  

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın hayatı ve biyografisi...

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

FAİK ÖZTRAK KİMDİR? 

26 Mart 1954 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Faik Öztrak, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi Bölümü’nde tamamlayarak 1977 yılında mezun olmuştur. Daha sonra 1987 yılında lisansüstü eğitimine İngiltere Birmingham Üniversitesi’nde devam eden Öztrak, Kalkınma Finansmanı alanında master yapmıştır. 

Çalışma hayatına 1978 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’nda (DPT) başlayan Faik Öztrak, bu görevi süresince Daire Başkanlığı, Genel Müdürlük ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 

2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) Başkan Yardımcısı ve akabinde Hazine Müsteşarı olan Öztrak, 2003 yılında ise Hazine Müsteşarlığı görevinden ayrılarak ekonomi politikaları üzerine Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise konuk öğretim üyeliği ve TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu’nda da direktörlük yapmıştır. 

Faik_Öztrak_kimdir

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

FAİK ÖZTRAK’IN SİYASİ HAYATI 

Gerçekleşen Türkiye geneli seçimlerinde 23, 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Tekirdağ Milletvekili seçilerek TBMM’ye giren Faik Öztrak, TBMM’de 23. dönem Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği, Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeliği ve 24. Dönemde ise NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) üyeliği ve Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

2018 yılında CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve aynı zamanda Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili olarak görevine halen devam eden Öztrak, evli ve bir çocuk babasıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading