Yandex Metrica

Sitede Ara

Eypio kimdir? Rapçi Eypio gerçek adı ne, kaç yaşında?

Eypio kimdir? Rapçi Eypio gerçek adı ne, kaç yaşında?

Eypio, Türkçe rap şarkıcılarından biridir. Eypio, seslendirdiği şarkılarla büyük, küçük her yaştan birey tarafından sevilmektedir. Vatandaşlar internette Eypio kimdir araması yapıyor. Peki Eypio kimdir? Rapçi Eypio gerçek adı ne, kaç yaşında?

Kimdir

04.04.2024, 16:56

Eypio Türk rap müziği şarkıcılarındandır. Türkiye rap şarkılarını seslendiren Eypio, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Özellikle gençlerin sevdiği rap şarkıları günümüzde oldukça popüler. Eypio'nun hayatı merak ediliyor. Peki Eypio kimdir? Rapçi Eypio gerçek adı ne, kaç yaşında?

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

EYPİO KİMDİR?

Eypio, gerçek adı Abdurrahim Akça'dır. Abdurrahim Akça, 2 Şubat 1983 tarihinde doğdu. Abdurrahim Akça, Türk rap müzisyeni ve söz yazarıdır. Anne ve babası Türkmendir. 

Abdurrahim Akça, 2002 senesinde kadar İstanbul Zeytinburnu'nda yaşadı. Eypio'nun ilk başta mahlası A.P.O.'ydu.  2002 senesinde Hollanda'ya giden A.P.O, ilk kayıtlarını Hollanda'da yabancı bir grupla beraber yapmış ve onlarla çalışmıştır. Abdurrahim Akça ilerleyen zamanda tek başına çalıştı. İlk albümü A.P.O E.P'yi 2005 senesinde piyasaya sürdü. Hollanda'daki çalışmalarına devam eden A.P.O, 2006 senesinde RapFabriek'i yayınladı ve 2007'de Hırsız Var isimli albümü haızrladı. Abdurrahim Akça, 6 sene Hollanda'da yaşadı. 

Eypio, 2008 senesinde Türkiye'ye döndü. Dördüncü underground albümü olan Apollo'yu hazırlayan Eypio, yine aynı sene İstanbul'da kendisine ait Bol Wear isimli HipHop giyim mağazasını açtı. HipHop kültürüyle alakalı her şeyin olduğu bu mağaza belli bir süre sonra tanındı ve pek çok MC ve HipHop severin dikkatini çekti. A.P.O, 2009 Şubat ayında piyasaya süren Fuat'ın Kalbüm albümünde konuk sanatçı olarak bulundu. Daha sonra yine aynı yıl mayıs ayında vizyona giren gençlik sinema filmi Adab-ı Muaşeret'in Soundtrack'i için Sultana'yla düet çalışması gerçekleştirdi.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

2013 YILINDA MAHLASINI EYPİO OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Rap çalışmalarına sürdüren A.P.O, 2009 Haziran tarihinde kendi müzik stüdyosunu kurmuştur. Stüdyosunda kayıtlarını kendi yapan A.P.O, dışarıdan kayıt alınmasını da katkı sağladı. Bu stüdyoda hem rape yeni başlayanlara rap müziğini anlattı hem de onlara destek oldu. A.P.O, 2013 senesinde mahlasını Eypio yaptı. 2013 senesinde Ayrım Yok adlı video klibini yayınladı. Eypio, 2014 senesinde Beton Duvar albümündeki Kral Çıplak ve Ay Kızım adlı parçalara klip çekti ve 24 Aralık 2015 tarihinde Burak King ile beraber "Günah Benim" adlı single parçası 180 milyon izlenmeyi aştı. 17 Haziran 2016'da Burak King ile birlikte Ay Bizim Yıldız Bizim adlı milli takım parçasını hazırladı. 1 Temmuz 2016 tarihinde Günah Benim isimli albümü piyasaya sürdü.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

EYPİO ŞARKILARI NE?

Albümler:

2005 - A.P.O (E.P)
2006 - Rap Fabriek
2007 - Hırsız Var
2008 - Apollo
2011 - AbduRhyme
2012 - 16:34
2014 - Beton Duvar

Video Klipleri:

2013 - Ayrım Yok
2014 - Kral Çıplak
2015 - Ay Kızım
2015 - Günah Benim

Ödülleri:

2016    43.Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Çıkış Yapan Solist    Kazandı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading