Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ethereum kurucusu Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında? Ethereum sahibi serveti ne kadar?

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında? Ethereum sahibi serveti ne kadar?

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin son zamanlarda adından sıklıkla söz ettiriyor. Gündem haberleri içerisinde sık sık Vitalik Buterin'in ismini duyan vatandaşlar ise, "Ethereum kurucusu Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında? Ethereum sahibi serveti ne kadar?" sorularının yanıtlarını aramaya başladı. İşte detaylar...

Kimdir

28.03.2024, 21:17

Geçtiğimiz haftaya damga vuran Dogecoin'den sonra Ethereum adından söz ettirmeye başladı. 2013 yılında Ethereum’u kullanıma sunan Vitalik Buterin ise merak konusu oldu. Peki, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin kimdir, kaç yaşında? Ethereum sahibi serveti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

VİTALİK BUTERİN KİMDİR?

Vitalik" Buterin, en çok Ethereum'un kurucularından biri olarak tanınan bir Rus-Kanadalı programcı ve yazardır. 1994 yılında Moskova yakınlarındaki bir kasabada dünyaya gelen Buterin, 2011'de Bitcoin Magazine'i kurarak, başlangıcın başlarında kripto para birimiyle ilgilenmeye başladı. 2014'te Buterin, Gavin Wood ile Ethereum'u piyasaya sürdü.

Buterin 2011 yılında, Bitcoin henüz 17 yaşındayken, Bitcoin’e olan ilgisini gösterdi ve o tarihten itibaren bitcoin topluluğu içinde yer alarak birçok makalenin sahibi oldu. Daha sonra, blokzincir teknolojisinin gerçek potansiyelini fark etti ve bu konu hakkında bitcoin forumları için blog yazıları yazmaya başladı. Yazdığı her makale ve blog yazısı için 5 bitcoin aldı. 2011 yılı sonunda “Bitcoin” dergisini kurdu.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

VİTALİK BUTERİN SERVETİ NE KADAR?

Vitalik Buterin en genç kripto milyarderi unvanına sahip oldu. Buterin'in sadece elinde tuttuğu Ethereum'ların tutarı 1 milyar doları aştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading