Yandex Metrica
SON DAKİKA
Eski Başbakan Tansu Çiller kimdir, kaç yaşında? Tansu Çiller parti mi kuruyor?

Eski Başbakan Tansu Çiller kimdir, kaç yaşında? Tansu Çiller parti mi kuruyor?

Eski politikacı, siyaset insanı ve eski Türkiye Başbakanı Tansu Çiller'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Tansu Çiller kimdir, kaç yaşında? Tansu Çiller parti mi kuruyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kimdir

23.02.2024, 09:23

Tansu Çiller, yaptığı açıklamalarla sosyal medyanın gündemine geldi. Hal böyle olunca vatandaşlar ve internet kullanıcıları, "Eski Başbakan Tansu Çiller kimdir, kaç yaşında? Tansu Çiller parti mi kuruyor?" sorularının yanıtlarını arar oldu. Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

TANSU ÇİLLER KİMDİR?

Tansu Penbe Çiller (24 Mayıs 1946, İstanbul ): Türk ekonomist, akademisyen, siyasetçi ve 22. Türkiye Başbakanı. Gazetecilik ve valilik yapmış olan Milas doğumlu Hüseyin Necati Çiller ile Rumeli Türklerinden, Selanikli Muazzez Çiller'in (1909-1995) tek çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul, Fındıklı'da, İsmet İnönü İlkokulu'na kaydoldu.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

TANSU ÇİLLER EĞİTİM HAYATI

Babası Necati Çiller'in Bilecik Valisi olarak atanmasıyla, 1953 yılında, Bilecik Edebali İlkokulu'nun beşinci sınıf öğrencisi oldu.

Babasının milletvekilliği adaylığı için emekliye ayrılmasıyla tekrar ailesiyle İstanbul'a dönen Çiller, Demokrat Parti'nin, okulunun adını değiştirmesiyle ilkokul diplomasını İsmet İnönü değil Namık Kemal İlkokulu'ndan aldı.

Necati Çiller, Muğla'dan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak katıldığı 1954 seçimleri'nde seçilemedi. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji mezunu olan Tansu Çiller, 1967'de Robert Kolej Yüksek Okulu'nun (bugün Boğaziçi Üniversitesi) Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını Connecticut Üniversitesi'nde verdi (1971), doktora üstü öğrenimini Yale Üniversitesi'nde devam ettirdi. 1971-73 arasında Franklin & Marshall College'da yardımcı profesör olarak çalıştı.

1974 ve 1975 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi'nde asistan profesör olarak görev aldı. 1978 yılında doçent, 1983 yılında profesör oldu. Tansu Çiller'in ekonomi üzerine 9 yayını bulunmaktadır.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

TANSU ÇİLLER EVLİ Mİ?

1963'te Özer Uçuran'la evlendi. Eşiyle birlikte ABD'ye giden Çiller New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

TANSU ÇİLLER BAŞKANLIĞI VE SİYASİ YAŞAMI

Çiller'in, hükümetin başına geçmesini izleyen iki hafta içinde Sivas (2 Temmuz) ve Başbağlar (6 Temmuz) katliamları yaşandı. 10 Ekim 1993'te Avrupa Konseyi toplantısı için gittiği Viyana'da, Kürt sorununun çözümü yolunda "BASK modeli"ni telaffuz etmesine rağmen, daha sonra tam aksi yönde seyreden bir rotaya yöneldi.

Körfez Savaşı'ndan sonra Irak'ın kuzeyinde meydana gelen iktidar boşluğundan yararlanarak eylemlerini giderek tırmandırmakta olan PKK'yı ileri düzeyde zayıflatacak bir politika izlemeyi tercih etti. Operasyonun ardındaki kilit isim olan dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, terörle mücadelede Çiller ile uyumlu çalışmalarıyla tanındı.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

TANSU ÇİLLER PARTİ Mİ KURUYOR?

Türk ekonomist, akademisyen, siyasetçi ve 22. Türkiye Başbakanı Tansu Çiller'in yeniden siyasete döneceği iddia edildi. Tansu Çiller parti kuracağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Böyle bir karar almadığını belirten Tansu Çiller, toplumdaki ayrışmanın her tarafı kucaklayan merkez sağ oluşumu ile olacağını belirtti. Tansu Çiller, siyasete geri dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı: "Bu, parti kuracağım anlamına gelmiyor ama bunu tespit etmem beni düşündürüyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading