Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ersan Şen kimdir? Ersan Şen kaç yaşında ve nereli?

Ersan Şen kimdir? Ersan Şen kaç yaşında ve nereli?

Ceza Hukukçusu Ersan Şen kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ersan Şen’in hayatı ve biyografisi.

Kimdir

25.03.2024, 18:26

Son günlerde mülteci göçmenlere yönelik yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Ceza Hukukçusu Ersan Şen’in hayatına dair ayrıntılar merak konusu olmaktadır. Peki Ersan Şen kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Ersan Şen’in hayatı ve biyografisi.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ERSAN ŞEN KİMDİR?

16 Temmuz 1966 tarihinde Nevşehir’de dünyaya gelen Ersan Şen, lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra lisans öğrenimini ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur. Ardından lisansüstü eğitimine devam eden Şen, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde önce 1989 yılında yüksek lisans yapmış ve İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Bölümü'nde ise 1994 yılında doktora unvanını almıştır. 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ERSAN ŞEN’İN AKADEMİK KARİYERİ

Daha sonra akademik kariyerine 1987 yılında İstanbul Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan ve aynı üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı'nda da akademik çalışmalarında devam eden Ersan Şen, Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanlarında önce 1998 yılında Doçent ve akabinde 2004 yılında ise profesör unvanını almıştır.

Şen, ayrıca İstanbul Üniversitesi Senato Üyeliği ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği ve yine aynı üniversitede Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı ve Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Ersan_Şen_kimdir

Avukatlık mesleğine Ceza Hukukçusu olarak halen devam etmekte olan Ersan Şen, aynı zamanda Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ise Ceza Özel Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku üzerine dersler vermektedir.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ERSAN ŞEN’İN BAŞLICA KİTAPLARI

Türk Ceza Hukuku : Suçun Genel Esasları ve Unsurları (2002)
Yeni Türk Ceza Kanunu Yorumu Cilt1 (2006)
Türk Hukuku’nda Telefon Dinleme : Gizli Soruşturmacı (2008)
Uluslararası Ceza Mahkemesi (2009)
Hukuka Giriş (2010)
Türk Ceza Kanunu’nda Uluslararası Suçlar (2011)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading