Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Erdal Özyağcılar kimdir? Balkan Ninnisi oyuncusu Erdal Özyağcılar kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Erdal Özyağcılar kimdir? Balkan Ninnisi oyuncusu Erdal Özyağcılar kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Erdal Özyağcılar, TRT1 kanalındaki Balkan Ninnisi dizisinde rol alıyor. Oyuncu kadrosu oldukça güçlü olan Balkan Ninnisi dizisi yaz boyunca TRT1 ekranlarında olacak. Dizideki dikkat çeken oyunculardan biri olan Erdal Özyağcılar, internette araştırılmaya başladı. Peki Erdal Özyağcılar kimdir? Balkan Ninnisi oyuncusu Erdal Özyağcılar kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Kimdir

23.01.2024, 19:26

Erdal Özyağcılar, TRT1'de yayınlana başlayan Balkan Ninnisi dizisinde oynuyor. Yaz boyunca TRT1 kanalında her salı yayınlanacak olan Balkan Ninnisi dizisinde rol alan usta oyuncu Erdal Özyağcılar, internette en çok merak edilenler arasına girdi. Peki Erdal Özyağcılar kimdir? Balkan Ninnisi oyuncusu Erdal Özyağcılar kaç yaşında, nereli, eşi kim?

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

ERDAL ÖZYAĞCILAR KİMDİR?

Erdal Özyağcılar, 4 Ağustos 1948 tarihinde İznik'te doğdu. Erdal Özyağcılar, Türk tiyatro, sinema, dizi film oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır.

Erdal Özyağcılar, liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okudu. Oyuncu Erdal Özyağcılar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken ikinci sınıfta fakülteyi bırakıp İstanbul Belediye Konservatuarı'na girdi.

Erdal Özyağcılar, oyunculuk kariyerinin ilk zamanlarında Kenter Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu'nun kadrolarında bulundu. Eral Özyağcılar, Güzin Özyağcılar, Haşmet Zeybek, Ertuğ Koruyan ile beraber Gazete Tiyatrosu'nu kurdu.

Erdal Özyağcılar, sinema kariyerine 1966 senesinde Atıf Yılmaz'ın Ölüm Tarlası adlı filmiyle başladı. Özyağcılar'ın sinema hayatı Kibar Feyzo (1978), Çöpçüler Kralı (1977), Yılanların Öcü (1985) gibi unutulmaz yapımlarla devam etti. Bizimkiler (1989), Yabancı Damat (2004), Elveda Rumeli (2007) gibi televizyon dizilerinde ve çeşitli tiyatro oyunlarında bulundu. 1986 senesinde 23. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 1975 senesinde başladığı İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oldu.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ERDAL ÖZYAĞCILAR'IN EŞİ KİM?

Erdal Özyağcılar, 1972 senesinde Güzin Özyağcılar ile evlendi. Çift, kızları Zeynep Özyağcılar ile beraber 2010 senesinde “Karadağlar” dizisinde rol aldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading