Yandex Metrica

Ercan Turgut kimdir, aslen nereli? Ercan Turgut neden öldü?

Ercan Turgut kimdir, aslen nereli? Ercan Turgut neden öldü?

Ercan Turgut'un ölüm haberi herkesi hüzne boğarken, sosyal medya kullanıcıları Turgut'un hayatı hakkında araştırmaya koyuldular. Peki; Ercan Turgut kimdir? Ercan Turgut aslen nereli? Ercan Turgut neden öldür? Detayları haberimizde...

Kimdir

08.04.2024, 15:42

ERCAN TURGUT KİMDİR?

Ercan Turgut, 7 Ekim 1952 yılında Malatya’da doğdu. Asıl memleketi Malatyalı olan Ercan Turgut, çocukluk yıllarını Malatya’da geçirdi ve sonrasında Ankara’ya yerleşmiştir. Müzik karıiyerine 13 yaşına geldiğinde başlayan Ercan Turgut, 1974 yılında 'Olur Böyle Şey / Gülme Sakın Komşuna' isimli ilk albümünü piyasaya sürdü.

O dönem Genç yaşına rağmen farklı ve güçlü sesiyle zamana damgasını vuran Ercan Turgut Türk müziğinin en başarılı sanatçılarından biri olarak gösteriliyor. 1979 yılında çıkardığı 'Dönemezsin' adlı albümüyle kariyerinde  büyük bir çıkış yakalayan Ercan Turgut, 90’lı yıllarda 'Ankara Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası Solisti' olarak kariyerine devam etti.

ERCAN TURGUT NEDEN ÖLDÜ?

Sanatçının ölüm haberi herkesi hüzne boğarken, ölüm nedeni henüz belli olmadı. Ölüm haberini ünlü sanatçı Semiha Yankı "Olmadı be Ercan...Çok erken çok..Ateş düştü içime.. Huzurla uyu yoldaşım...Ahhh ahhh" sözleriyle duyurdu. Ercan Turgut'un cenazesinin nereden kaldırılacağı henüz belli olmadı.

ERCAN TURGUT ALBÜMLERİ

Hatırladıkça (2013)
Başımın Tatlı Belası (2007)
Tanrı Misafiri (1986)
Azap Çiçeği (1981)
Dönemezsin (1979)
Tövbe (1976)
Olur Böyle Şey / Gülme Sakın Komşuna (1974)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading