Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emre Belözoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Emre Belözoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Fenerbahçe’de sportif ve geçici teknik direktörlük görevlerinde bulunan eski futbolcu Emre Belözoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Emre Belözoğlu’nun hayatı ve biyografisi.

Kimdir

18.03.2024, 14:34

2020 yılı Temmuz ayında futbolculuk kariyerini sonlandıran ve ardından Fenerbahçe’de sportif ve geçici teknik direktörlük görevlerinde bulunan Emre Belözoğlu’nun hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Emre Belözoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte cevabı... 

EMRE BELÖZOĞLU KİMDİR? 

7 Eylül 1980 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Emre Belözoğlu, futbol kariyerine amatör takımlardan Yenidoğan Güneşspor’da başlamıştır. Ardından beş yıl Zeytinburnuspor’un alt yapısında oynayan Belözoğlu, 1994 yılında ise Galatasaray'ın altyapısına transfer olmuştur.  

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

EMRE BELÖZOĞLU’NUN PROFESYONEL FUTBOL KARİYERİ 

1996 yılında Galatasaray'ın A takım kadrosuna geçen Emre Belözoğlu, 2001 yılına kadar sarı kırmızılı formayı giymeye devam etmiştir ve aynı zamanda Galatasaray’da 4 sene üst üste şampiyonluk ve UEFA Kupası galibiyeti yaşamıştır.  

2001 yılında ise İtalya'nın Seri A takımlarından Inter’e 10 milyon Euroluk bir bonservis bedeliyle transfer olan Emre Belözoğlu, 2002-2003 yılları arasında sergilediği başarılı performansı ile de Inter'in en başarılı oyuncularına verildiği Pirata d'Oro (Altın Korsan) adlı ödüle layık görülmüştür.   

İki yıl sonra 2005 yılının Temmuz ayında ise  3.8 milyon Euroluk bir bonservis bedeliyle İngiltere’nin Newcastle United takımına transfer olan Belözoğlu, ayrıca 2006 yılında ise UEFA Intertoto Kupası'nı kazanmıştır. 

Daha sonra 2008 yılının Temmuz ayında ise 4,5 milyon Euroluk bir bedelle Fenerbahçeye transfer olan Emre Belözoğlu, burada dört yıl forma giydikten sonra 31 Mayıs 2012 tarihinde ise Atletico Madrid ile iki yıllık bir sözleşme imzalamış ve 2012 yılında Atletico Madris ve Chelsea arasında oynanan Süper Kupa finaliyle de Galatasaray’dan sonra ikinci kez Süper Kupa galibiyetini yaşamıştır. 

Emre_Belözoğlu_kimdir

2012-2013 sezonun ikinci devresinde tekrar Fenerbahçe’ye transfer olan Emre Belözoğlu, 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe’de ikinci kez lig şampiyonluğu yaşamış ve 7 Temmuz 2015 tarihinde ise İstanbul Başakşehir Futbol Kulübüne transfer olmuştur. 

2 Temmuz 2019 tarihinde ise Fenerbahçe’ye tekrar geri dönerek bir yıllık sözleşme imzalayan Belözoğlu, 25 Temmuz 2020 tarihinde futbolculuk kariyerinin son maçına çıkarak Çaykur Rizespor’a karşı attığı penaltı golüyle de futbolculuk kariyerine veda etmiştir. 

A Milli Takım kadrosunda ise ay yıldızlı forma ile oynadığı 172 maçta toplam da 41 gol kaydetmiştir. 

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

EMRE BELÖZOĞLU’NUN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ 

Futbolu bıraktıktan sonra 28 Ekim 2020 tarihinde Fenerbahçe Kulübü ile bir yıl süreli Sportif Direktörlük anlaşması imzalayan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe Futbol A Takımının sportif direktörü olarak göreve başlamıştır. 25 Mart 2021 tarihinde ise sportif direktörlük görevi sona eren Emre Belözoğlu, Fenerbahçe’de geçici bir süre için teknik direktör olarak göreve getirilmiş ve 1 Haziran 2021 tarihinde ise düzenlenen basın toplantıyla bu görevinden ayrılmıştır. 

Emre_Belözoğlu_kimdir

Emre Belözoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading