Yandex Metrica
SON DAKİKA
Emin Alper kimdir, kaç yaşında? Emin Alper filmleri

Emin Alper kimdir, kaç yaşında? Emin Alper filmleri

Emin Alper, Kurak Günler filmiyle son dönemde gündemde. Peki Emin Alper kimdir, kaç yaşında? Emin Alper'in dizi ve filmleri neler? İşte detaylar...

Kimdir

21.03.2024, 15:32

Emin Alper'in son filmi Kurak Günler, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yaptı. Yönetmenin yeni filmi gösterime girmeye hazırlanıyor. Emin Alper'in gündem olmasının ardından vatandaşlar hayatını araştırıyor. Emin Alper'in hayatı, yaşı, kariyeri gibi detaylar merak ediliyor. Peki Emin Alper kimdir, kaç yaşında? Emin Alper dizi ve filmleri neler? İşte detaylar...

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

EMİN ALPER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Emin Alper, 13 Ağustos 1974 tarihinde Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğdu. 46 yaşındaki yönetmen ve senarist, aslen Karamanlıdır. Alper, Fen Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi inşaat bölümünü kazandı. Ancak iki yıl sonra iktisat bölümüne geçti. Boğaziçi Üniversitesi'nde Modern Türkiye Tarihi alanında doktora yaptı. 

18 yaşındayken Kustorica'nın başyapıtı Çingeneler Zamanı'ndan etkilenir ve sinemanın büyüsünü farkeder. Üniversitenin sinema kulübüne üye olan Alper, senaryo deneleri yapar, eleştiriler yazar ve notlar alır. 

İstanbul Teknik Üniversitesi insan ve toplum bilimleri bölümünde akademisyen olarak dersler verdi. Bazı dergilerde sinema ve siyaset üzerine yazdığı yazılar yayımlandı.

Genç Sinemacılar programıyla birlikte 2005 yılında ilk kısa filmi olan "Mektup"u çekti. Daha sonra "Rıfat" isimli kısa filmi geldi. İlk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı ile geniş kitlelere adını duyurdu. Abluka isimli filminin ilk gösterimini 72. Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirdi.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

EMİN ALPER DİZİ VE FİLMLERİ

- Rıfat

- Tepenin Ardı

- Abluka

- Kız Kardeşleri

- Alef

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading