Yandex Metrica

Doğu Perinçek kimdir? Doğu Perinçek aslen nereli ve kaç yaşında?

Doğu Perinçek kimdir? Doğu Perinçek aslen nereli ve kaç yaşında?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? İşte Doğu Perinçek’in hayatı ve biyografisi.

Kimdir

02.04.2024, 20:50

Eski İşçi Partisi Genel Başkanı ve 2015 yılı Şubat ayı itibariyle Vatan Partisi’nin Genel Başkanlığı görevini yürüten Doğu Perinçek’in hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik. Peki Doğu Perinçek kimdir, kaç yaşında, nereli ve daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında merak edilen tüm ayrıntılar... 

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

DOĞU PERİNÇEK KİMDİR? 

17 Haziran 1942 tarihinde Gaziantep'te dünyaya gelen Doğu Perinçek, aslen Erzincan Kemaliyelidir.  

İlk, orta ve lise öğrenimlerini Ankara’da tamamlayan Perinçek, lisans öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak 1964 yılında mezun olmuştur.  Üniversite öğrenciliği dönemlerde bir süre Almanya’da bulunan Doğu Perinçek, orada kaldığı süre içerisinde Almanca öğrenmiştir. 

Lisans öğreniminin ardından Kamu Hukuku Kürsüsü’ne asistan olarak giren Perinçek, 1968 yılının Mart ayında ise “Türkiye'de Siyasi Partilerin İç Düzeni ve Yasaklanması Rejimi” konulu teziyle Hukuk doktoru unvanını almıştır.  

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

DOĞU PERİNÇEK’İN SİYASİ HAYATI 

Daha sonra aynı yıl Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun (Dev-Genç) Genel Başkanı seçilen Doğu Perinçek, 1968 yılında da devrimci gençlik hareketinin genel başkanlığını üstlenmiştir. 

1968 yılının Kasım ayında ise arkadaşlarıyla beraber Aydınlık dergisini kuran ve yayımlamaya başlayan Perinçek, 12 Mart 1971 tarihli muhtıranın ardından Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 141. maddesi sebebiyle yirmi yıl hapse mahkum edilse de İki buçuk yıl kadar tutuklu kalmış ve 1974 yılının Temmuz ayında ise ilan edilen genel afla da serbest bırakılmıştır. 

28 Ocak 1978 tarihinde Türkiye İşçi Köylü Partisi’ni kuran ve Genel Başkanlığı görevini üstlenen Doğu Perinçek, 20 Mart 1978 tarihinde ise günlük yayınlanmaya başlayan ve başyazarı olduğu Aydınlık gazetesinin kuruluşunda ve yayınında öncülük yapmıştır. 

Doğu_Perinçek_kimdir

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbenin ardından ise tutuklanarak hakkında 8 yıl hapis karar verilen Perinçek, 1985 yılının Mart ayında serbest bırakılmıştır. 

Daha sonra 1987 yılında haftalık yayımlanan “2000'e Doğru” adlı derginin Genel Yayın Yönetmenliğini ve Başyazarlığı görevini üstlenen Doğu Perinçek, 1990 yılında tekrar tutuklanarak, Diyarbakır Cezaevi'nde üç ay tutuklu kalmıştır. 

1991 yılının Temmuz ayında Sosyalist Partisi’nin gerçekleşen 2. Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçilen Perinçek, 10 Temmuz 1992 tarihinde Anayasa Mahkemesince genel başkanı olduğu Sosyalist Partisi'nin kapatılması üzerine yeni kurulan İşçi Partisi’nin Genel Başkanlığına getirilmiştir. 

Ergenekon soruşturması kapsamında ise 21 Mart 2008 tarihinde gözaltına alınan Doğu Perinçek, altı yıl tutuklu kaldıktan sonra 10 Mart 2014 tarihinde tahliye olmuştur. 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

DOĞU PERİNÇEK’İN VATAN PARTİSİ DÖNEMİ 

2015 yılının Şubat ayında Vatan Partisi’nin Genel Başkanlığına seçilen ve halen görevine devam etmekte olan Doğu Perinçek, evli ve dört çocuk babasıdır. Ayrıca iyi derece Almanca ve orta düzeyde ise İngilizce bilmektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading