Yandex Metrica

Demet Akbağ kimdir, kaç yaşında? Demet Akbağ aslen nereli?

Demet Akbağ kimdir, kaç yaşında? Demet Akbağ aslen nereli?

Demet Akbağ'ın hayatı merak edilip araştırılıyor. Usta oyuncu hakkında sosyal medya kullanıcıları; Demet Akbağ kimdir, aslen nereli? Demet Akbağ'ın sahnelere küsmesindeki trajik hikayesi ne? Demet Akbağ kaç yaşında? Detayları haberimizde...

Kimdir

25.04.2024, 21:40

Usta oyuncu Demet Akbağ'ın hayatı merak ediliyor. Sinemada, dizide ve tiyatro sahnelerinde yıllardır izleyici karşısına çıkan Demet Akbağ'ın hayatını sosyal medya kullanıcıları araştırıyor. Peki, Demet Akbağ kimdir? Demet Akbağ kaç yaşında? Demet Akbağ aslen nereli? Demet Akbağ kaç yaşında? Demet Akbağ'ın eşi neden öldü? Demet Akbağ kaç kere evlendi? Demet Akbağ'ın çocukları kim? Detaylar haberimizde...

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

DEMET AKBAĞ KİMDİR?

Demet Akbağ, 23 Aralık 1959 yılında Oktay ve Benan İybar çiftinin üçüncü çocukları olarak Denizli’de dünyaya geldi. Ailesi o yıllarda dedesinin görevi sebebiyle Denizli’de yaşıyordu. Akbağ'ın Babası, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı olarak çalışıyordu. Kemal ve Sedef isminde iki kardeşi vardır. Demet Akbağ, anne ve babasının 13 yaşındayken ayrılık kararı alması sebebiyle 1972 yılında anne ve anneannesiyle birlikte İstanbul’a göç etti.

Demet Akbağ, İstanbul Kız Lisesi’nde başladığı lise eğitimine anne ve babasının ayrılık kararı almasının ardından taşınmaları sebebiyle Erenköy Kız Lisesi’nde lis eğitimini tamamladı. Lisenin ardından 1982 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı’na katılan Akbağ, okulu dört senede tamamladı 21 yaşına geldiğinde ilk evliliği yaptı. Bu evliliği dört yıl sürdü. Ardından Demet Akbağ’ın Bodrumlu mimar Saim Arpat’la 1986 yılında yaptığı ikinci evlilik ise sadece sekiz ay devam etti.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

DEMET AKBAĞ’IN KARİYERİ

Demet Akbağ, okulunun sona ermesinin ardından Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunlar oynamaya başladı. 1980'li senelerin ortalarında Kent Oyuncuları, Devekuşu Kabare,Hadi Çaman, Yeditepe Oyuncuları, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi tiyatro topluluklarında profesyonel oyunculuk yaptı.

1987 yılında Magazin Gazetecileri Derneği düzenlediği organizasyonda 'Yılın Televizyon Yıldızı' ödülüne layık görüldü. Demet Akbağ, son evliliğini 35 yaşında iken Zafer Çika ile yaptı, bu birliktelikten 2000 yılında Ali adında bir erkek çocuğu dünyaya geldi. 

1993'te Tersine Dünya isimli filmdeki rolü ile Altın Portakal Film Festivali’nde 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

1995'te Yılmaz Erdoğan ile beraber Bir Demet Tiyatro isimli TV dizisini hazırladı. Bu tv dizisi 7 yıl boyunca ekranlarda yer aldı. TV dizisinin yanında dört yıl boyunca da Beşiktaş’ta bir tiyatro salonunda sahnelenen Otogargara isimli oyunda oynadı. Bu iki projenin sonucu olarak Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) hayata geçti. BKM yapımı olan Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?, Bana Bir Şeyhler Oluyor ve Haybeden Gerçeküstü Aşk oyunları ve Ölümsüz Aşk dizisinde rol aldı.

Vizontele, Vizontele Tuuba, Organize İşler, Neredesin Firuze ve O… Çocukları gibi sinema filmlerinde başrol oynayan Akbağ, Vizontele ile Altın Portakal; Neredesin Firuze ile Sadri Alışık ve Siyad ödüllerine layık görüldü.

2011'de ATV’de ekranlara gelen İstanbul’un Altınları isimli dizide başrol oynadı. Dizi yayın hayatı sona erince TV hayatına ara veren Akbağ, 2013'te baharına gelince Show Tv’de Murat Başoğlu tarafından sunulan Benzemez Kimse Sana adlı taklit yarışma programında Seyfi Dursunoğlu ve Erol Evgin ile birlikte jüri üyeliğiyle ekranlara döndü. 2013 yılında Show TV’de yayınlanan Sevdaluk isimli dizide Adalet karakterine hayat verdi. 2015 senesinin yaz ayına doğru “Niyazi Gül Dörtnala” isimli sinema filminde Sultan Şahmerdan karakterine hayat verdi.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

DEMET AKBAĞ'IN EŞİ NEDEN ÖLDÜ?

Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika yaşadığı trafik kazası sonrası nedeniyle hayatını kaybetti. Zafer Çika’nın İstanbul’dan sabah saatlerinde İzmir’e gelmeyi düşündüğü ve uçağı kaçırdığı için saat 17.00’de kente geldikten sonra Çeşme’ye gitmek üzere yola çıktığı yaşadığı trafik kazasında, Zafer Çika hayatını kaybetti. Demet Akbağ'ın bu olayın etkilerini üzün süre atamadığı ve sahnelerden de bu yüzden uzak kaldığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Loading