Yandex Metrica
SON DAKİKA
Cüneyt Özdemir kimdir? Cüneyt Özdemir kaç yaşında, nerede yaşıyor, eşi kim?

Cüneyt Özdemir kimdir? Cüneyt Özdemir kaç yaşında, nerede yaşıyor, eşi kim?

Gazeteci, yazar ve sunucu Cüneyt Özdemir kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor, eşi kim? Cüneyt Özdemir’in hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Kimdir

24.03.2024, 17:37

Son zamanlarda gündeme ilişkin yorumlarıyla dikkatleri çeken gazeteci, yazar ve sunucu Cüneyt Özdemir’in hayatına ve mesleki kariyerine dair ayrıntılar merak edilmektedir. Peki Cüneyt Özdemir kimdir, kaç yaşında, nerede yaşıyor, eşi kim? İşte Cüneyt Özdemir’in hayatına dair merak edilen tüm detaylar... 

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

CÜNEYT ÖZDEMİR KİMDİR? 

8 Şubat 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Cüneyt Özdemir, lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde de tamamladıktan sonra lisans öğrenimini ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

CÜNEYT ÖZDEMİR’İN GAZETECİLİK KARİYERİ 

Çalışma hayatına 1990 yılından itibaren çeşitli basın yayın kuruluşlarının bünyesinde başlayan Özdemir, 1992 yılında Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün adlı haber programında muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Burada çalıştığı 8 yıllık süre içerisinde genel yayın yönetmenliği ile berber pek çok görevde bulunan Cüneyt Özdemir, 1993 yılında ise British Council bursu ile İngiltere’ye giderek Londra'da yaşamıştır.  

Ayrıca ATV Kanalının ana haber bülteni için de "Cüneyt'in Büyüteci" adlı bölümü hazırlayan Cüneyt Özdemir, aynı zamanda “Siyaset Meydanı” adlı tartışma programının da bir yıl süreyle yönetmenliğini yapmıştır. 

1996 yılından itibaren ise uluslararası birçok savaş bölgesinde muhabirlik yapmaya başlayan Özdemir, Kuzey Irak'tan, Lübnan-İsrail sınırı ve Afganistan'dan haberler ve programlar hazırlayıp sunmuştur. 

1999 yılında CNN Türk TV’nin kurucu kadrosu içerisinde yer alan Cüneyt Özdemir, 2003 yılında gerçekleşen Irak işgalini ise muhabir olarak yakından izlemiştir. 

2000 yılından itibaren ise "5N1K" adlı haber programını hazırlayıp sunan Özdemir, bu programıyla pek çok ödüle layık görülmüş ve böylece 3 kez Altın Kelebek, iki kez Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Mahmut Dikerdem Ödülü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından “Oradaydım” ile "En iyi Belgesel Tv Oscarı"nı ve "5N 1K" ile de "CNN Türk TV Oscar"ı ödüllerini almıştır. 

2014 yılının Kasım ayından itibaren ise Kanal D ekranlarında ana haber bülteni sunan ve genel yayın yönetmenliği yapan Cüneyt Özdemir, 7 Ağustos 2015 tarihinde bu görevinden ayrılmış ve aynı sene düzenlenen “Sezen'li Yıllar” isimli konser serisinin de yönetmenliğini üstlenmiştir. 

2016 yılında Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimini konu aldığı "Bir Millet Direniyor" ve New York izlenimlerini kaleme aldığı "Suskunluk Dağının Zirvesinde" adlı kitaplarını yayınlayan Özdemir, ayrıca CNN Türk televizyon kanalının New York temsilciliği görevini üstlenmiş ve New York'ta kalmıştır. 

2017 yılında ise başladığı ilk günden itibaren Rıza Sarraf davasını bizzat mahkeme salonunda takip eden ve gerçekleşen duruşmaların ardından canlı yayınlar yapan Cüneyt Özdemir, bu haberleri ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından verilen "En İyi Televizyon Haber Programcısı" ödülüne layık görülmüştür. 

Cüneyt_Özdemir_kimdir

2019 yılında ise Venezuela'da meydana gelen iç karışıklıklar ve darbe girişimini takip etmek üzere Venezuela’nın başkenti Karakas'a giden ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir mülakat gerçekleştiren Özdemir, bu röportajı ile de Venezuela’nın Devlet Başkanı Maduro'nun darbe girişiminden sonra görüştüğü ilk muhabir olmuştur. 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

CÜNEYT ÖZDEMİR NEREDE YAŞIYOR, EŞİ KİM? 

Halen İstanbul’da yaşayan ve kendisine ait YouTube kanalında yurtiçi ve yurtdışı gündemine dair yorumlarına devam eden Cüneyt Özdemir, 2011 yılında Zeynep İnanoğlu ile evlenerek, dünya evine girmiştir. Ve bir çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading