Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay Kılıç nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay Kılıç nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bitmesinin ardından Yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Resmi Gazetede yayımlanan isimler arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanan Akif Çağatay Kılıç dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşlar arama motorlarında Akif Çağatay’ın hayatına ilişkin araştırmalara başladı. Peki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Kimdir

27.01.2024, 08:20

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine atanan Akif Çağatay Kılıç vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Vatandaşlar arama motorlarında Akif Çağatay Kılıç’ın siyasi yaşamı ve eğitimi hakkında merak edilenleri araştırıyor. Peki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç kimdir? Akif Çağatay Kılıç nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı?

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976 yılında Almanya'nın Siegen şehrinde dünyaya geldi. Türk siyaset bilimci ve eski Gençlik ve Spor Bakanı. 2013-2017 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini sürdüren Kılıç, ilk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun milletvekili olarak meclise girdi. Ayrıca Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde de AK Parti Samsun milletvekili olarak seçildi.

Çağatay Kılıç, 1960'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.

Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976 tarihinde Almanya'nın Siegen şehrinde Sinan ve Behire Yıldız Kılıç çiftinin çocuğu olarak doğdu. Aslen Trabzon'un Sürmene ilçesinden Samsun'un İlkadım ilçesinin sınırlarında yer alan Ataköy'e yerleşmiş bir ailenin çocuğu olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı ve ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle birlikte İstanbul Işık Lisesi'nde bir yıl okudu, lise öğrenimini İstanbul Özel Alman Lisesi'nde tamamladı. Hertfordshire Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmaları bölümünden mezun oldu. Siyaset bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim alan Kılıç, mezun olmasının ardından bir yıl süreyle Sabancı Holding'in Londra Bürosunda satın alma uzmanı olarak çalıştı. Bu görevinden sonra uzun bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Bu dönemde Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde yer alıp, yurt dışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading