Yandex Metrica

Cübbeli Ahmet Hoca kimdir, kaç yaşında? Cübbeli Ahmet Hoca nereli?

Cübbeli Ahmet Hoca kimdir, kaç yaşında? Cübbeli Ahmet Hoca nereli?

Cübbeli Ahmet Hoca vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. İnternette "Cübbeli Ahmet Hoca kimdir, kaç yaşında? Cübbeli Ahmet Hoca nereli?" aramaları yapılıyor. Peki Cübbeli Ahmet Hoca kimdir, kaç yaşında? Cübbeli Ahmet Hoca nereli?

Kimdir

31.03.2024, 05:05

Cübbeli Ahmet Hoca internette çok arananlar arasına girdi. Asıl adı Ahmet Mahmut Ünlü olan Cübbeli Ahmet Hoca arama motorlarında "Cübbeli Ahmet Hoca kimdir, kaç yaşında? Cübbeli Ahmet Hoca nereli?" diye araştırılıyor. Peki Cübbeli Ahmet Hoca kimdir, kaç yaşında? Cübbeli Ahmet Hoca nereli?

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

CÜBBELİ AHMET HOCA KİMDİR?

Ahmet Mahmut Ünlü 27 Şubat 1965 tarihinde İstanbul Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Türk vaiz ve hafızdır. Cübbeli Ahmet Hoca, İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerindendir. Resaili Ahmediyye adında yayınlanmış birçok risalesi bulunan Ahmet Mahmut Ünlü, medyada bulunan değişik ifadeleri, yazdığı kitapları ve verdiği vaazları ile tanınmaktadır.

İslam dinine getirilen yeni yorumlara karşı çıkmakta olan Cübbeli Ahmet Hoca, İslâm dinini Ehl-i Sünnet anlayışı üzerine yaşanması gerektiğini savunur. Verdiği vaazlar ile vatandaşların ilgisini çekmektedir.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün babasının adı Yusuf, annesinin adı ise Rabia'dır. Hazinedaroğulları unvanı ile tanınan ataları, 18. yüzyılda bugünkü Özbekistan sınırlarının içinde olan Buhara şehrinden göç etmişlerdir. Babası Yusuf'un sahibi olduğu fabrika, Türkiye'nin en büyük tel çivi fabrikasıdır.

Çocukken cübbelere karşı sevgisi sebebiyle cübbe gitmeye başlamış ve yaşıtları tarafından Cübbeli Ahmet Hoca diye çağırılmaya başlanmış. 3 - 4 yaşlarında din eğitimi görmüştür.  Nakşibendi Tarikatı'nın İsmailağa Kolu olarak tanınan dergâhında günümüzde de liderlik konumunda bulunan Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından özel eğitim alan Ünlü, 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa Camii'nde medrese eğitimini sürdürdü.

Cübbeli Ahmet Hoca, 12 yaşında Yavuz Selim ve Kasımpaşa Cami gibi büyük camilerde vaazlar vermeye başladı. Ahmet Hoca, büyük kalabalıklar tarafından izlendi. Aynı yaşta Rize'nin Pazar ilçesinde Tütüncüler Köyü Kur'an kursunda Resül Bölükbaşı'ndan sarf, nahiv, ilm-i kelam, meânî, tefsir, hadis ve fıkıh alanlarında uzun seneler sürecek kitapların öğrenimini 20 aylık bitirdi ve 1980 yılında kalabalık katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı.

Cübbeli Ahmet Hoca, Lâlegül dergisinde dualar ve yazılar yazıyor. Her perşembe akşamı Lâlegül TV'de ve Lâlegül FM'de sohbet programı gerçekleştiriyor. Programlarında gündemle ilgili konuları Ehl-i Sünnet dairesi çerçevesinde yorumluyor.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün iki eşi ve sekiz çocuğu vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading