Yandex Metrica

Cem Adrian kimdir, nereli? Cem Adrian'ın sevgilisi

Cem Adrian kimdir, nereli? Cem Adrian'ın sevgilisi

Şarkılarıyla sevenlerinin gönlüne taht kuran Cem Adrian kimdir, nereli ve kaç yaşında? Cem Adrian'ın gerçek adı ne, sevgilisi kim? İşte detaylar...

Kimdir

24.04.2024, 20:40

Türk müziğinin sevilen seslerinden biri olan Cem Adrian, sosyal medya paylaşımlarıyla da gündeme gelmeye devam ediyor. Peki 4.5 oktavlık sese sahip olan Cem Adrian kimdir, nereli, kaç yaşında? Cem Adrian'ın gerçek adı ne ve sevgilisi kim? İşte merak edilen tüm detaylar...

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

CEM ADRİAN KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Şarkıcı Cem Adrian, esnaf bir baba ile ev hanımı bir annenin ikinci çocuğu olarak 30 Kasım 1980 tarihinde Edirne'de dünyaya geldi. Boşnak olan Adrian'ın gerçek adı Cem Filiz'dir. Müzik hayatında kullandığı Adrian soyadını doğup büyüdüğü Edirne'nin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis'ten esinlenerek aldığını dile getiren Cem Adrian, müzik ile ilgilenmeye de henüz ortaokul yıllarındayken başladı.

İlk bestelerini de ortaokul döneminde yapmaya başlayan ünlü şarkıcı, 12 yaşından itibaren Edirne’de radyoculuk yapmaya başladı ve bu işi yaklaşık on yıl boyunca belirli aralıklarla devam ettirdi. Edirne'nin yerel radyo kanalında çalıştığı dönemde sunucu ve yayın yönetmeni görevlerinde bulundu.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

CEM ADRİAN'IN MÜZİK HAYATI

Daha sonra İstanbul'a yerleşme kararı alan Cem Adrian, bir kafede falcı olarak çalışmaya başladı. Yine bu kafede çalıştığı dönemde şarkıcı Demet Sağıroğlu ile tanışan ünlü şarkıcı, Sağıroğlu aracılığı ile ünlü piyanist Fazıl Say’a bir deneme kaydı gönderdi. Gönderdiği demoda pek çok enstrüman sesini kendi sesiyle taklit ettiği kayıtlara da yer veren Adrian'ın profesyonel şarkıcılık yaşamında, Demet Sağıroğlu aracılığı ile tanıştığı Fazıl Say, dönüm noktası oldu. Kendisine gelen kayıtları çok beğenen Say, genç şarkıcının Bilkent Üniversitesi'nde özel öğrenci olarak eğitim alması için yardımcı oldu.

Bilkent'te eğitim aldığı yıllarda ses telleri muayene edilen sanatçının ses tellerinin olağan ölçülerden çok uzun olduğu anlaşıldı. Ünlü isim bu konu ile ilgili, "Bu, hiç de gurur duyulacak bir şey değil. Biyolojik bir bozukluk. Bir ressamın üç eli varsa, onun sakatlığı ya da problemidir; ama üçüncü elini de düzgün kullanabiliyorsa takdire şayandır. Bana bahşedilmiş, belki dezavantaja dönüşebilecek bir şeydi; ama bunu avantaja dönüştürdüm." sözlerini dile getirdi.

Yine radyoda çalıştığı yıllar, Cem Adrian’ın müzik hayatına girmesinde büyük bir yere sahiptir. Sevilen şarkıcı, ilk albümünde yer alan iki şarkı dışındaki tüm şarkılarını, çalıştığı radyonun stüdyosunda kaydetti. Müzik dünyasına giriş yapmak üzere İstanbul’a yerleşen Cem Adrian, Serkan ve Efkan Erdal ile beraber kurdukları ''Mystika'' isimli etnik müzik grubunda solist ve dansçı olarak birçok mekanda sahne aldı.

2005 yılının Şubat ayında müzik piyasasına adım atan sanatçı, 1997 ve 2003 yılları arasında Edirne’de kaydettiği demolardan ve 2004 yılının Ekim ayında Fazıl Say ile birlikte verdiği ilk konserin kayıtlarından oluşturduğu ''Ben Bu Şarkıyı Sana yazdım'' isimli albümünü çıkardı.

Bir sonraki yılın sonbaharında, yapımcılığını kendi üstlendiği ikinci albümü ''Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti''yi çıkaran şarkıcı, albüm ile aynı adı taşıyan şarkısında, 134 kanal vokal kaydı yaptı ve hiç enstrüman kullanmadı. Denizhan, Umay Umay ve Suicide gibi vokallerin de yer aldığı bu albümün genel yapısı, Cem Adrian’ın, bas, tenor, mezzo, soprano ve koloratur soprano seslerinin koro kayıtları üzerine döşenen elektronik altyapılarla oluşturuldu.

Sanatçının, 2007 yılının Temmuz ayında çalışmalarına başladığı ve yapımcılığını kendisinin üstlendiği dördüncü albümü Emir, 26 Aralık 2008 tarihinde piyasaya sunuldu ve dinleyici ile buluştu. Emir isimli albümün Kelebek isimli şarkısında Hayko Cepkin, Anladım şarkısında ise Pamela Spence yer aldı.

Beşinci stüdyo albümü olan ve 12 parçadan oluşan Kayıp Çocuk Masalları, 25 Aralık 2010 tarihinde piyasaya çıktı. Tüm şarkılarının söz ve müziği Cem Adrian'a ait olan albümde, Murat Yılmazyıldırım ve Aylin Aslım ile düetler de yer almaktadır.

2014 yılında Essentials / Seçkiler 2 başlığıyla bir albüm hazırlayan şarkıcı Cem Adrian, son anda karar değiştirerek Ekim ayında Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum adlı albümünü müzik hayatının 10'uncu albümü olarak piyasaya sürdü. 12 şarkılık bu albümde Şebnem Ferah ve Sagopa Kajmer ile düetlerine de yer verdi.

2014 yılında yapmaya karar verdiği ancak vazgeçtiği Seçkiler 2 abaşlıklı albüm, 21 Ocak 2016 tarihinde Dokuz Sekiz Müzik tarafından yayımlandı.

Cem Adrian, 2016 yılının Eylül ayında yayımlayacağını söylediği Tuz Buz adlı albümünün çıkış tarihini önce Eylül 2017'ye, daha sonra Kasım 2017'ye erteledi ve albümde yer alan Yine Özledim, Seni Seviyorum ve Tuz Buz gibi parçaları sosyal medya üzerinden sevenlerinin beğenisine sundu.

Yine aynı yıl içerisinde bir çocuğun ameliyat masraflarını karşılama amacıla Manuş Baba, Ceylan Ertem, Mabel Matiz ve Derya Köroğlu ile beraber "Bir Çocuk İçin Şarkılar" adı altında bir konser verdi.

SMA hastası çocukları ve Köy Okulları Yardım Projesi, Umuttan Çocuklar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarını destekleyen ünlü şarkıcı Cem Adrian, uzun süredir kendisine verilen ödülleri kabul etmediğini açıkladı. Ünlü sanatçının hayatında biri olup olmadığı ise bilinmemektedir.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

CEM ADRİAN ALBÜMLERİ

2005: Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım
2006: Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti
2008: Essentials / Seçkiler
2008: Emir
2010: Kayıp Çocuk Masalları
2012: Siyah Bir Veda Öpücüğü
2013: Şeker Prens ve Tuz Kral
2014: Cam Havli (Umay Umay ile birlikte)
2014: Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum
2016: Essentials / Seçkiler 2
2017: Tuz Buz
2020: Solmayan Şarkılar
Remiks albümleri
2020: Remixes 1
Canlı albümleri
2021: Cem Adrian Canlı
2015: Yalnızlık Senden Daha Çok Seviyor Beni

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

CEM ADRİAN ŞARKILARI

2015: İlk ve Son Kez
2016: Siyah Beyaz
2018: Kalbim Çukurda (Gazapizm ile)
2018: Essentials / Seçkiler 3
2018: Sen Benim Şarkılarımsın (Hande Mehan ile)
2018: Geri Dönme (Kalben ile)
2018: Yolun Sonu Görünüyor (Musa Eroğlu ile)
2018: Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman (Ahmet Aslan ile)
2019: Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun (Hande Mehan ile)
2019: Kum Gibi (Hande Mehan ile)
2019: O Yar Gelir (Zeynep Karababa ile)
2019: Bu Yollar Hep Sana Çıkar (Hande Mehan ile)
2019: Bana Sorma (Melek Mosso ile)
2020: Hüzün Kovan Kuşu
2020: Yeniden (Şanışer ile)
2020: Bu Şarkı Aşka Yazıldı
2020: Tutacağım Ellerini (Halil Sezai ve Hayko Cepkin ile)
2020: Yarim Gurbete Gider (feat. Celo Boluz)
2020: Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman (Ahmet Aslan ile)
2020: Yalnız Adam
2020: Kara Toprak (Deeperise ve Şanışer ile)
2020: Yolun Sonunda
2020: Hatırla (Sezgin Alkan ile)
2020: Ölüm ile Yaşam (Anıl Piyancı ile)
2020: Dön Dünya (Şehinşah ile)
2021: Kül (Mark Eliyahu ile)
2021: Bükülüyor Zaman
2021: Gesi Bağları
2021: Yine mi Yol (Sena Şener ile)
2021: Bir Kar Tanesi
2021: Kanatlar (Yung Kafa & Kücük Efendi ile)
2021: Pervane (Günay Acar ile)
2021: Ağlasam mı
2021: Bitlis'te Beş Minare (Çiğdem Sarvazlar ile)
2021: Kim Daha Çok Seviyor (Çelik Şarkıları)
2021: Derinlerde (Mark Eliyahu ile)
2021: Kimse Bilmez (Mehmet Güreli ile)
2021: Değmen Benim [Hayri Darar & Çağrı Baki Remix]
2021: Salvatore
2021: Ayrılık

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading