Yandex Metrica

Celal Şengör kimdir? Celal Şengör kaç yaşında, aslen nereli? Celal Şengör ne iş yapar?

Celal Şengör kimdir? Celal Şengör kaç yaşında, aslen nereli? Celal Şengör ne iş yapar?

11 ilimizi sarsan depremlerden sonra ekranlarda çok sık göremeye başladığımız Prof. Dr. Celal Şengör'ün hayatı merak ediliyor. Peki kimdir Celal Şengör? Peki, Celal Şengör kimdir? Celal Şengör kaç yaşında, aslen nereli? Celal Şengör ne iş yapar?

Kimdir

07.02.2024, 22:41

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen 7,7 büyüklüğündeki şiddetli depremlerden sonra  yorumları ile en çok dikkat çeken isimlerin  arasında Prof. Dr. Celal Şengör geliyor. 

Yapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki çalışmaları ile tanınan jeolog ve bilim insanı Celal Şengör'ün hayatı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. 

Televizyon programlarında yaptığı yorumlar ile dikkatleri üzerine çeken Şengör açıklamalarıyle dikkatleri üzerine çekiyor. 

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

CELAL ŞENGÖR KİMDİR? 

Celal Şengör 24 Mart 1955 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimine Şişli Terakki Lisesinin ilkokulunda başlayan Şengör 5. sınıfta öğretmeniyle yaşadığı tartışma sebebiyle okuldan atılmıştır.

Bu olayın ardından Bayezid İlkokulu'na kayıt olan Celal Şengör ilkokul eğitimini burada tamamladı. Ortaokul eğitimi için ise Işık Lisesi Ortaokulu'na girdi.

Burada eğitimini tamamladıktan sonra 1969 yılında Robert Kolej'in sınavlarını kazandı ve 1973'te en düşük not ortalaması olan D averajı ile mezun oldu.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

KİMMER KITASI'NI KEŞFETTİ 

Celal Şengör Robert Koleji bitirdikten sonra eğitimine devam etmek üzere ABD'ye gitti.

Houston Üniversitesinde lisans eğitimine başlayan Celal Şengör 2,5 senenin ardından Albany'ye yatay geçiş yaptı. 1978 yılında Albany'de bulunan New York Eyalet Üniversitesinin jeoloji bölümünü bitirdi.

Celal Şengör aynı üniversitede 1979 yılında "Geometry and Kinematics of Continental Deformation in Zones of Collision: Examples from Central Europe and Eastern Mediterranean" isimli teziyle yüksek lisans derecesi aldı.

3 yıl sonra yine aynı kurumda "The geology of the Albula Pass area, eastern Switzerland in its Tethyan setting: Palaeo-Tethyan factor in Neo-Tethyan opening" isimli doktora teziyle doktora eğitimini bitirmiştir.

Yapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki çalışmaları ile tanınan Celal Şengör şerit kıtaların dağ kuşaklarının yapısına etkisini ortaya koymuş ve Kimmer Kıtası adını verdiği bir şerit kıta keşfetmiştir.

Celal Şengör bu alanda 17 kitap, 262 bilimsel makale, 217 tebliğ özeti, 74 popüler bilim makalesi; tarih ve felsefe ile ilgili popüler 13 kitap ve 500’ü geçen deneme yazısı yayınlamıştır..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading