Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov kimdir? 

Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov kimdir? 

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte tekrar konuşulmaya başlanan Çeçenistan Cumhuriyeti eski başkanı Ramazan Kadirov kimdir? 

Kimdir

21.03.2024, 05:40

Rusya Ukrayna arasında gelişen gerilimler sonrasında Ramazan Kadirov konuşulmaya başlandı. Peki Çeçenistan Cumhuriyeti eski başkanı Ramazan Kadirov kimdir? 

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

RAMAZAN KADİROV KİMDİR?

Ramazan Kadirov, 5 Ekim 1976 tarihinde Çeçenistan'da doğdu. 9 Mayıs 2004 tarihinde Grozni'de II. Dünya Savaşı zafer kutlamaları sırasında İslamcı militanlar tarafından düzenlenen bombalı bir suikast sonucunda ölen Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov'un oğludur.

Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov'un vefatından sonra Vladimir Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı oldu. Kadirov, devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yerine getirdi. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında bulundu. 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanı unvanını aldı. Ayrıca Ramazan Kadirov, evli ve sekiz çocuk babasıdır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading