Yandex Metrica

Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında?

Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında?

Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde finale çıktı. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar Busenaz Sürmeneli hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyor. Peki Busenaz Sürmeneli kimdir?

Kimdir

16.03.2024, 17:19

Türk boksör olan 23 yaşındaki sporcu Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde finale çıktı. Final maçında 2020 Tokyo Olimpiyatları kadınlar boks 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalyayı kazanan kişi oldu. Hepimizi heyecanlandıran ve gururlandıran bu gelişme sonrası sporseverler Busenaz hakkında detaylı bir araştırma içerisine girdi. Peki, Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, nereli?

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

BUSENAZ SÜRMENELİ KİM?

25 Haziran 1998 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Busenaz Sürmeneli, Dünya Şampiyona olan bir Türk boksördür. Trabzonlu olan milli boksörümüz aynı zamanda Trabzonspor Klübünde oynamaktadır. Rusya, Ulan-Ude'de gerçekleşen 2019 AIBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

BUSENAZ SÜRMENELİ ALTIN MADALYAYI KAZANDI!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12'inci gününde boksta kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, finale yükseldi. Finalde Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup eden milli boksör, Türkiye'ye kadınlar boks tarihinde ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırdı ve tarihi bir başarıya imza attı. Bir diğer milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise 51 kiloda Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva'ya mağlup oldu ve gümüş madalyada kaldı. Busenaz'ın final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynandı. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks 69 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli, altın madalya için ringe çıktı. Final maçında Çinli rakibi Hong Gu ile karşılaşan Busenaz Sürmeneli, mücadeleden galip ayrılarak altın madalyayı kazanan isim oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading