Yandex Metrica
SON DAKİKA
Burcu Kara kimdir, nereli ve kaç yaşında? Burcu Kara dizileri

Burcu Kara kimdir, nereli ve kaç yaşında? Burcu Kara dizileri

Başarılı oyuncu Burcu Kara'nın hayatı sık sık merak konusu oluyor. Peki Burcu Kara kimdir, nereli, evli mi ve kaç yaşında? İşte Burcu Kara'nın dizileri...

Kimdir

22.03.2024, 09:06

Televizyon ekranlarında görmeye alışık olduğumuz Burcu Kara, zaman zaman programlarda konuk olarak kamera karşısına geçiyor Peki bir süre  yerel kanallarda muhabirlik yapan, daha sonra ise oyunculuğa yönelen Burcu Kara kimdir, kaç yaşında, nereli ve evli mi? Burcu Kara'nın dizileri neler? İşte tüm detaylar...

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

BURCU KARA KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

1 Mart 1980 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen Burcu Kara, öğretmen bir anne ve babanın çocuğu. 5 yaşında okula başlayan Kara, ilköğretimi 9 yaşında bitirdi. Lisans eğtimine 16 yaşında başlayan güzel oyuncu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünü 20 yaşında tamamladı. Eskişehirde üniversite okuduğu dönemlerde yerel kanallarda sunuculuk yapmaya başlayan Kara, daha sonra memleketi olan Bursa'ya dönerek kendi mesleğine yöneldi ve bir süre yatırım uzmanı olarak çalıştı.

Daha sonra asıl mesleğini bırakma kararı alan oyuncu, diksiyon ve spikerlik eğitimi için İstanbul'a gidip gelmeye başladı. Spikerlik ve sunuculuk kariyerine ilk adımı Bursa'da bulunan Olay TV'de sunduğu programla atan Burcu Kara, daha sonra Kanal D'de çalışmaya başladı. Burada bir süre muhabir olarak çalışmasının ardından, 2002 yılında ''haber spikeri'' olarak haberleri sunmaya başladı.

İstanbul'da iş bulduktan sonra Bursa'daki kariyerini ve ailesini bırakarak İstanbul'a yerleşen Kara, Radyo D ve Radyo Foreks'te de haber spikerliği görevni icra etti. Spiikerlik deneyiminin yanı sıra oyunculuğa da merak salan isim, önce Şahika Tekand'da oyunculuk dersleri almaya başladı. Kısa bir süre sonra Haziran Gecesi isimli dizide Duygu karakterini canlandırarak oyunculuğa adım attı. Sırasıyla ''O Şimdi Mahkum'' adlı filmde spiker kızı, daha sonra ''Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu'' filminde ise Prenses Maya karakterini canlandırdı.

2005 yılına gelindiğinde Cine 5 kanalında ''Cinesinema'' isimli programın, 2007 yılında ise Show Max adlı kanalda ''Burcuyla'' programının sunuculuğunu yaptı. Burcu Kara, 2007 yılında, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda oynanan ve Atıf Yılmaz'a ait bir eseri olan ''Güllü''nün tiyatro versiyonunda Kerem Alışık ile başrolleri paylaştı. Bu rolünden sonra ise ''Elveda Derken'' dizisinde Zeynep rolüne hayat verdi ve ''İpsiz Recep'' isimli yapımda da yer aldı.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

BURCU KARA EVLİ Mİ, BURCU KARA'NIN EŞİ KİM?

Sevilen oyuncu Burcu Kara, 2011 yılında meslektaşı olan Buğra Gülsoy ile evlendi. 2 Ağustos 2012 tarihinde Buğra Gülsoy ile yollarını ayıran güzel oyuncu, 2016 yılında yönetmen Fırat Doğu Parlak ile evlendi.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

BURCU KARA'NIN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

Milat (Gökçe Eroğlu, Mit Elemanı, TV Dizisi, 2015)
Tozlu Yollar (Feraye, TV Dizisi, 2013)
Tatar Ramazan 2. Sezon (TV Dizisi, 2013)
Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (Zeynep, Sinema Filmi, 2013)
Yıllar Sonra (Seda, TV Dizisi, 2011)
Romantik Komedi (Zeynep, Sinema Filmi, 2010)
Maskeli Balo (Zeynep, TV Dizisi, 2010)
Kirli Beyaz (Zeynep, TV Dizisi, 2010)
İpsiz Recep (Ayşe, TV Dizisi, 2008)
Elveda Derken (Zeynep, TV Dizisi, 2007)
Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (Prenses Maya)
Sinema Filmi (2006, O Şimdi Mahkum (Spiker, Sinema Filmi, 2005)
Haziran Gecesi (Duygu, TV Dizisi, 2004)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading