Yandex Metrica

Belkıs Akkale kimdir? Belkıs akkale aslen nereli, kaç yaşında?

Belkıs Akkale kimdir? Belkıs akkale aslen nereli, kaç yaşında?

Kanal D ekranlarının popüler programı Şarkılar Bizi Söyler 4 Şubat Cumartesi akşamı konuğu Belkıs Akkale oldu. Sesi ve kendine özgü türkülerle programa renk katmaktadır. Peki, Belkıs Akkale kimdir? Belkıs Akkale aslen nereli, kaç yaşında?

Kimdir

31.03.2024, 23:33

Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftadaki konuğu Belkıs Akkale oldu.Yılların eskitmediği Belkıs Akkale  Türküleri ile dinleyicilerin adete kulak pasını sliyor.

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

BELKIS AKKALE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Belkıs Akkale 17 mayıs 1954'te İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Malatyalı olan Belkıs Akkale çocuk yaşta fark edilen sesinin halk müziğine yatkınlığı ile dikkat çekti ve türkü söylemeye başladı. İlkokul sonrası 7 yıl kadar Sâdi Yâver Ataman'dan Türk halk müziği dersi aldı. Aynı dönemde bir süre müzisyen Adnan Ataman ile birlikte çalıştı.

İlk olarak sahneye 1974 yılında henüz 22 yaşındayken çıkan Belkıs Akkale, Ankara Radyosu'ndan Mustafa Geceyatmaz'ın dikkatini çekti ve bu kuruma davet edildi. Yaklaşık olarak 6 yıl kadar kurum dışı sanatçı olarak burada görev yaptı. 1980 yılında ise TRT'nin yaptığı sınavı geçerek yetişmiş sanatçı olarak kadroya alındı. 1982 yılında çıkardığı Dadey adlı albümle adını duyurmuş olan Belkıs Akkale, TRT'den ayrılarak bağımsız çalışmaya başladı.


1990 yılında Kültür Bakanlığı'nda "Devlet Solist Sanatçısı" olarak göreve başlayan Belkıs Akkale, hâlen bu görevini sürdürmektedir.Şu ana kadar 22 albüm hazırlayan Belkıs Akkale ayrıca 9 sinema filmi çevirdi.Yurt içi ve yurt dışında birçok şenliğe katıldı.1994 yılına kadar çeşitli kurum ve kuruluşlardan "Yılın Sanatçısı" ödülünü aldı.

Belkıs Akkale, "Türkü Bacı" olarak da tanınır. Evli ve bir çocuk sahibidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading