Yandex Metrica

Baba dizisinin Emin Saruhanlı’sı Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında? Haluk Bilginer evli mi?

Baba dizisinin Emin Saruhanlı’sı Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında? Haluk Bilginer evli mi?

Baba dizisi ile ekranlara geri dönen ve şimdilerde Netflix yapımı Uysallar dizisinde rol alacak olan usta oyuncu Haluk Bilginer'in hayatı merak konusu oldu. Peki, Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında ve nereli? Haluk Bilginer evli mi? İşte detaylar...

Kimdir

02.02.2024, 04:38

Show TV ekranlarında yayınlanacak olan Baba dizisinde başrol olan Haluk Bilginer'in hayatı merak ediliyor. Peki, Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında ve nereli? Haluk Bilginer evli mi? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

1954 yılında İzmir’de dünyaya gelen Haluk Bilginer, Babası sigortacı Tahsin Bey, annesi ev hanımı Bedriye Hanım'dır. Çiftin üç çocuğunun ortancası olan Haluk Bilginer, İzmir Türk Koleji'nde eğitim gördü Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Cahit Gürkan'ın öğrencisi oldu.

Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı.

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro öğrenimi gördü. 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. Devlet Konservatuvarı'ndaki eğitimini bitirdikten sonra Devlet Tiyatrosunda çalıştı. 1977'de İngiltere'ye Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) bünyesinde eğitimini sürdürdü. 1980 - 1993 yılları arasında İngiltere'de TV dizilerinde ve tiyatrolarda oyuncu olarak görev yaptı.

Haluk Bilginer'in 1980 ile 1991 arasından İngiltere'de çeşitli tiyatrolarda rol aldığı oyun ve müzikallerden başlıcaları: My Fair Lady, Kafkas Tebeşir Dairesi, Macbeth, Pal Joey, Belami (West End`de Ken Hill`in) Phantom of the Opera. EastEnders dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı.

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

HALUK BİLGİNER EVLİ Mİ?

Usta oyuncu Haluk Bilginer ilk evliliğini Zuhal Olcay ile 1992 yılında yapmıştır. Bu evlilik 2004 yılında sona ermiştir. Bilginer daha sonra 2006 yılında şarkıcı Aşkın Nur Yengi ile evlenmiş ve bu evliliğinden Nazlı adında bir kızı olmuştur. Çift 2012 yılında boşanmış ve Bilginer Zerrin Tekindor ile yeni bir aşka yelken açmıştı. 6 yıllık ilişki geçtiğimiz aylarda bitti ve Haluk Bilginer, Aşkın Nur Yengi'ye geri döndü. Çiftin tekrar evleneceği konuşuluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading