Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ayşe Arman kimdir, kaç yaşında? Ayşe Arman eşi kimdir, ne iş yapıyor?

Ayşe Arman kimdir, kaç yaşında? Ayşe Arman eşi kimdir, ne iş yapıyor?

Ayşe Arman'ın hayatı merak edilip araştırılmaya devam ediyor. Yaptığı ropörtajlarla gündem olan Ayşe Arman'ın kariyeri ve özel hayatı merak ediliyor. Peki, Ayşe Arman kimdir? Ayşe Arman kaç yaşında? Ayşe Arman aslen nereli? Ayşe Arman kaç kez evlendi? Ayşe Arman sevgilisi kim? Detayları haberimizde...

Kimdir

25.03.2024, 23:45

Sosyal medyanın en çok ilgisini çeken isimlerden biri olan Ayşe Arman hakkında sık sık özel hayatına dair sorular soruluyor. Peki, Ayşe Arman kimdir? Ayşe Arman kaç yaşında? Ayşe Arman aslen nereli? Ayşe Arman kaç kez evlendi? Ayşe Arman sevgilisi kim? 

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

AYŞE ARMAN KİMDİR?

Ayşe Arman, 9 Aralık 1969 senesinde Adana’da doğdu. Ayşe Arman'ın Alman asıllı olan annesi Veronica başarılı bir balerindir, babası ise Türk Mehmet Kutman Arman'dır. Tarsus Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'na kaydolan Arman mezun olmadan 18 yaşında Nokta Dergisi’nde çalışmaya başlayınca eğitimini yarıda bıraktı.

Eğitimini yarım bırakmanın içinde bıraktığı ukteyi asla unutmayan Ayşe Arman, 25 sene sonra tekrar okula döndü ve mezun oldu. Ayrıca Üniversiteyi bitirmekle kalmadı ve bir süre Bilgi üniversitesindeki öğrencilere röportaj dersleri verdi. 

Ayşe  Arman, Gazetecilik hayatına, Nokta ve Erkekçe dergisini çıkaran Ercan Arıklı'nın sekreterliğini yaptığı dönem başladı. Daha sonra Aktüelve Tempo dergilerinde, Marie Claire ve Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Hürriyet Gazetesi’nde gazetecilik yapmaya başladı. Şimdiler de Hürriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmayı sürdürüyor.

1994 senesinde 25 yaşında iken “Ayşe’nin Gözlüğü” köşesini yazmaya başladı. O dönem pazar ilavesinde de röportajları yayınlandı. O gündür bugündür Hürriyet’te, her Pazar mülakatları yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle de röportajlarıyla ses getiriyor. Çünkü Ayşe Arman, sorulmayanı soruyor. Bu yönüyle örnek alınan bir gazeteci oldu. Hatta “Ayşe Arman tarzı” diye bir gazetecilikten söz edilmeye başlandı.

Ayşe Arman, genellikle kadın-erkek ilişkileri başta olmak üzere uç yazıları ile tanınır. Pazar röpörtajları özellikle ünlüdür. Ses getiren gazetecilik işlerine imza atmıştır. Ayşe Arman, köşe yazarı kalıbını aşarak birçok ünlü isimle röportaj yapmayı başarabilen, uç noktalara rahatlıkla temas edebilen yazarlardandır. 

Arman, Gazeteciler Cemiyeti, üniversiteler dahil bir çok kurumdan, bir çok ödül aldı. İlk ödülünü (Bülent Dikmener) 19 yaşında “Çemberlitaş Kız Yurdu’nda fuhuş”adlı Nokta Dergisi’ndeki haberiyle kazandı.

1989 senesinde Cumhuriyet Gazetesi "Bülent Dikmener" Ödülü, aldığı ilk ödül  oldu. Ayşe Arman, sevdiği adamın peşinden dünyayı dolaşıyor, aynı anda da gazetecilik mesleğini icra ediyor.

4 şubat 2011 yılında gösterime giren Aşk Tesadüfleri Sever filminde konuk oyuncu olarak sinema deneyimi de vardır.

“Kimse Okumazsa Ben Okurum”, “Kimse Sormazsa Ben Sorarım”, “Sevgilim ben ve Alya” ve “Gezi’nin Güzel İnsanları” isimli 4 kitabı yer alıyor.

2005 senesinde Haldun Dormen ve Betul Mardin'in oğlu olan Ömer Dormen'le dünya evine girdi. Bu evlilikten Alya Mey Dormen adında bir kız çocukları dünyaya geldi. 

Ayşe Arman eşi ve çocuğu ile birlikte eşinin işi için 2003 senesinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Dubai'de yaşamaya gittiler. 2010 senesinden Temmuz ayında İstanbul'a dönüş yaptılar.

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

AYŞE ARMAN KİTAPLARI

Kimse Okumazsa Ben Okurum (2002) 
Kimse Sormazsa Ben Sorarım (2003) 
Sevgilim ben ve Alya (2009)
Gezi’nin Güzel İnsanları (2013)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading