Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Arif Şentürk kimdir, aslen nereli? Arif Şentürk öldü mü?

Arif Şentürk kimdir, aslen nereli? Arif Şentürk öldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun'un "Şarkılar Bizi Söyler" programına katılan Arif Şentürk, hayatını kaybetti. Peki, Arif Şentürk kimdir, kaç yaşındaydı? Arif Şentürk neden öldü?

Kimdir

03.03.2024, 09:11

Rumeli türküleriyle tanınan ve sanat hayatı boyunca 12 albüm çıkararak sevenleriyle buluşan 81 yaşındaki Arif Şentürk, yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz günlerde Sibel Can, Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun'un "Şarkılar Bizi Söyler" programına katılan Arif Şentürk'ün biyografisi merak konusu oldu. Peki, Arif Şentürk kimdir, kaç yaşındaydı? Arif Şentürk neden öldü?

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

1941 yılında Makedonya'nın Kumanova kasabasında dünyaya gelen Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç etti. Önce Kırklareli'ye yerleşen aile, daha sonra İstanbul'un Zeytinburnu semtine taşındı.

Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu'nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı'nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi. Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

ARİF ŞENTÜRK NEDEN ÖLDÜ?

Geçtiğimiz günlerde, rahatsızlanıp hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınan Şentürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Cenazesi Zeytinburnu Seyyid Nizam Camii'nden kaldırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading