Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alparslan Kuytul kimdir, ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul neden tutuklandı?

Alparslan Kuytul kimdir, ne iş yapıyor? Alparslan Kuytul neden tutuklandı?

Adana'da iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması ile ilgili davaya dair yaşanan son dakika gelişmesi sonrası "Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı?" sorularının yanıtları araştırılır oldu. İşte detaylar...

Kimdir

25.03.2024, 01:18

Bugün basına yansıyan haberlerden sonra sosyal medya kullanıcıları "Alparslan Kuytul kimdir? Alparslan Kuytul neden gözaltına alındı? Koray Sarısaçlı ile arasında ne yaşandı?" sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ALPARSLAN KURTUL KİMDİR?

1965'te Adana’nın Karataş ilçesinde doğan Alparslan Kuytul, 991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirmiştir.1993-1997 yılları arasında Mısır’ın başkenti Kahire'deki El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku Bölümü'nde eğitim gördüğü bilinen Kuytul, Adana'daki bir vakfın kurucusudur. Aynı şehirde, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılması ile ilgili davada hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ALPARSLAN KUYTULTUTUKLANDI MI?

İş insanı Koray Sarısaçlı'nın 2021 yılının Eylül ayında 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılması ile ilgili açılan davada Alparslan Kuytul hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Alparslan Kuytul'un, belge ve ifadelerin ardından çıkartılan karar sonrası, bugün sabah erken saatlerde gözaltına alındığı öğrenildi.

Yüreğir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Alparslan Kuytul, adliyeye götürüldü. Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp 13 gün sonra serbest bırakılmasıyla ilgili davadan mahkemeye çıkarılan Furkan Vakfı manevi liderinin iş insanı Kuytul, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading