Yandex Metrica

Alparslan Bayraktar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Alparslan Bayraktar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar kimdir, aslen nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Kimdir

05.04.2024, 01:06

2018 yılından itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak görevine devam eden Alparslan Bayraktar’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Alparslan Bayraktar kimdir? Aslen nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte Alparslan Bayraktar’ın hayatına dair detaylar... 

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR? 

1975 yılında Hatay ilinin Kırıkhan ilçesinde dünyaya gözlerini açan Alparslan Bayraktar, aslen Trabzon Çaykaralıdır. Bayraktar, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak 1995 yılında mezun olmuştur.  

Daha sonra lisansüstü eğitimine devam eden Bayraktar, ABD’de Fletcher School of Law and Diplomacy’den Uluslararası İlişkiler alanında ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ise Ekonomi Hukuku alanında iki kez yüksek lisans yapmış ve ardından doktora programına başladığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yer Sistem Bilimleri Bölümü’nde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında eğitimini tamamlayarak doktora unvanını almıştır. 

Alparslan_Bayraktar_kimdir

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

ALPARSLAN BAYRAKTAR HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU? 

Kamu görevlerinde yer almadan önce yurtiçi ve yurtdışında özel sektörde çalışan Alparslan Bayraktar, 2010-2016 yılları arasında ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyeliği yapmış ve 2016-2018 yılları arasında ise Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 

2018 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Bayraktar, görevine halen devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading