Yandex Metrica
SON DAKİKA
Alinur Aktaş kimdir? Alinur Aktaş nereli ve kaç yaşında?

Alinur Aktaş kimdir? Alinur Aktaş nereli ve kaç yaşında?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Alinur Aktaş’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

28.03.2024, 02:22

Göreve geldiği 2017 yılından itibaren >Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten Alinur Aktaş’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik. Peki Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulunmuştur? 

İşte cevabı... 

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR? 

25 Ekim 1970 tarihinde Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise öğrenimlerini doğduğu İnegöl ilçesinde tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayarak mezun olmuştur.  

Ardından lisansüstü eğitimine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde devam eden Aktaş, burada Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapmıştır.  

Çalışma hayatında uzun yıllar mobilye sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Alinur Aktaş, ardından ortaklarıyla beraber kurduğu kendi mobilya firmasıyla da ticari hayata atılmıştır.  

Ticaret hayatına inşaat ve yapı malzemeleri üzerine faaliyet gösteren şirketinde halen aktif olarak devam etmektedir. 

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ALİNUR AKTAŞ’IN SİYASİ KARİYERİ 

Siyasi kariyerine ise 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Alinur Aktaş, daha sonra 2004 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir.  

Alinur_Aktaş_kimdir

3 dönem boyunca İnegöl Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aktaş, 02 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü oturumda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir.  

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde ise tekrar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, ayrıca “Bursa Turizm Tanıtma Birliği” ve “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği” Başkanlığı görevini de sürdürmektedir. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görevine halen devam etmekte olan Alinur Aktaş, evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading