Yandex Metrica

Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Akif Çağatay Kılıç’ın hayatı ve biyografisi.

Kimdir

19.03.2024, 13:12

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ın hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Akif Çağatay Kılıç kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın hayatına dair merak edilen tüm ayrıntılar... 

Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı kimdir? Nesrin Cavadzade'nin sevgilisi Kaan Yardımcı kimdir, kaç yaşında? Kaan Yardımcı... Haberi Görüntüle

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR? 

15 Haziran 1976 tarihinde Almanya'nın Siegen şehrinde dünyaya gelen Akif Çağatay Kılıç, aslen Samsunludur. Ailesi ile birlikte Türkiye’ye döndükten sonra lise öğrenimini İstanbul Alman Lisesi’nde tamamlayan Kılıç, lisans öğrenimini ise İngiltere'de bulunan Hertfordshire Üniversitesi'nde Siyaset ve Avrupa Çalışmaları Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur. 

Daha sonra Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi üzerine eğitim alan Akif Çağatay Kılıç, ardından Londra’daki Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde satın alma uzmanı olarak üç yıl kadar görev almıştır. 

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

AKİF ÇAĞATAY’IN SİYASİ KARİYERİ 

Kariyerine 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Genel Merkezi'nde Danışman olarak devam eden Kılıç, görevi süresince Başbakanlık Müşavirliği, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı yapmış ve ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın kurmay ekibinde uzun süre görev almıştır. 

Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği yurtdışı gezilerinin çoğunda tercümen olarak da görev alan Akif Çağatay Kılıç, 2011 yılında gerçekleşen genel seçimlerde aday olduğu AK Parti’den Samsun Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmiş ve 25,26 ve 27. dönemlerde de milletvekili olarak meclisteki görevine devam etmiştir. 

Akif_Çağatay_Kılıç_kimdir

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

AKİF ÇAĞATAY’IN BAKANLIK DÖNEMİ 

2013-2017 yılları arasında ise kurulan 61, 62, 63, 64 ve 65. Hükümetlerde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Kılıç, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde AK Parti’den 27. dönem İstanbul Milletvekili seçilerek önce AKPM Türk Delegasyon Başkanlığı ardından ise TBMM Dışişleri Komisyon Başkanlığı görevine getirilmiştir. 

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı ve İstanbul Milletvekili olarak görevine halen devam etmekte olan Akif Çağatay Kılıç, evli ve iki çocuk babasıdır. Kılıç, ayrıca çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading