Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ahmet Say kimdir? Fazıl Say' ın babası Ahmet Say kaç yaşında, neden öldü?

Ahmet Say kimdir? Fazıl Say' ın babası Ahmet Say kaç yaşında, neden öldü?

Ahmet Say vefat etti. Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın babası Ahmet Say hayata veda etti. TRT Ödülleri Öykü Yarışması Başarı Ödülü' nden Yeni Adımlar Dergisi’nin açtığı Sabahattin Ali Hikaye Yarışması Birincilik Ödülü' ne kadar birçok ödül alan Ahmet Say, müzik ve edebiyat dünyasının önemli isimlerindendi. Bu haber sonrasında vatandaşlar internette Ahmet Say kimdir, neden öldü araması yapmaya başladı. Peki Ahmet Say kimdir? Fazıl Say' ın babası Ahmet Say kaç yaşında, neden öldü?

Kimdir

23.01.2024, 19:15

Ahmet Say hayatını kaybetti. Fazıl Say, babası Ahmet Say' ın vefat haberini Twitter üzerinden haber verdi. Fazıl Say hesabından "Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye'nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağ olsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilişkisidir, son anına kadar. Başımız sağ olsun…" mesajıyla üzücü haberi verdi. Peki Ahmet Say kimdir? Fazıl Say' ın babası Ahmet Say kaç yaşında, neden öldü?

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

AHMET SAY KİMDİR?

Ahmet Say, müzik eğitimcisi ve müzik yazarıdır. Ahmet Say, 1935 senesinde İstanbul’ da, Kadıköy’ de dünyaya geldi. Say, İstanbul Erkek Lisesi’nde okudu ve İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girerek eğitimini yarım bıraktı. 

Ahmet Say, 1954 senesinde basın-yayın eğitimi için Almanya’ya gitti ve orada altı yıl yaşadı. Türkiye' ye döndüğünde Ahmet Say, Bingöl’ de üç yıl öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştı. O zamanlar türkü, ağıt ve masallar derledi, halk dansları toplulukları kurdu ve çocuk topluluklarını eğitti.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

17 AY HAPİS YATTI

Ahmet Say, daha sonra Ankara’ya yerleşti ve 1967 senesinde Türk Solu adlı derginin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. 12 Mart darbesi zamanında Say, 17 ay hapsedildi. Hapisten çıktıkınca Kocakurt romanını yayımladı. 1977 senesinde de Cemal Süreya, Vecihi Timuroğlu, Ragıp Gelencik, Demir Özlü, Ali Püsküllüoğlu ile aylık Türkiye Yazıları'nı bastı. 1980 senesinden sonra müzik yazarlığı hayatı başladı.

Ahmet Say, Edebiyatçılar Derneği kurucu üyelerindendir. Say, iki yıl bu derneğin başkanı görevini sürdürdü. Edebiyat ustalarına verilen Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülleri Altın Madalyası'nı kurumsallaştırdı.

Ahmet Say, son olarak Evrensel Gazetesi'nde "Yörüngemiz" başlıklı köşe yazılarını okuyucularla buluşturdu.

Ünlü müzisyen Ahmet Say, TRT Ödülleri Öykü Yarışması Başarı Ödülü, Yeni Adımlar Dergisi’nin açtığı Sabahattin Ali Hikaye Yarışması Birincilik ödülü, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali "Sanat Çınarı Ödülü gibi çok sayıda ödüllerini aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading