Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adnan Şenses kimdir? Adnan Şenses nereli, ne zaman öldü?

Adnan Şenses kimdir? Adnan Şenses nereli, ne zaman öldü?

Adnan Şenses, ölüm yıl dönümünün 7. sene-i devriyesinde aranıyor. Türk sanat müziği sanatçısı, besteci, şarkı sözü yazarı ve sinema oyuncusu Adnan Şenses, şarkılarıyla unutulmuyor. Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş, Tövbeler Tövbesi, Sabır Duası, Doldur be Meyhaneci gibi şarkıları herkes tarafından biliniyor. Peki Adnan Şenses kimdir? Adnan Şenses nereli, ne zaman öldü?

Kimdir

27.03.2024, 16:22

Adnan Şenses; Türk sanat müziği sanatçısı, besteci, şarkı sözü yazarı ve sinema oyuncusudur. Şarkılarıyla küçük büyük herkes tarafından sevilerek dinlenen Adnan Şenses, vefatının 7. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Adnan Şenses; Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş, Tövbeler Tövbesi, Sabır Duası, Doldur be Meyhaneci gibi şarkıları gönüllere kazındı. Peki Adnan Şenses kimdir? Adnan Şenses nereli, ne zaman öldü?

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ADNAN ŞENSES KİMDİR?

Gerçek adı Adnan Ertuğran olan sanatçı Adnan Şenses, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Trilye Köyü'nde 1935 yılında doğdu. Adnan Şenses, Kemahlı Muhsin Bey ile Giritli Emine Hanımın 5. çocuğudur. 

Adnan Şenses'in babası subay olduğu için ailece Bursa'dan Ankara'ya taşındılar. Şenses, ilkokula Ankara İsmet İnönü İlkokulu'nda başladı ve eğitimine İstanbul'a taşındıkları Karagümrük Okulu'nda bitirdi.

Adnan Şenses, ailesinin isteğiyle marangozluk yapmaya başladı. Şenses, 1956 senesinde çevresinin sesine verdiği güzel tepkiler sonrasında müzik hayatına başlamak için ailesinin yanından kaçtı ve Beyoğlu'na geldi. Beyoğlu'nda dönemin ünlü organizatörlerinden Tikofiş lakaplı Hasan Oktay ile tanışan Şenses'in sesi beğenilmediği için Tikofiş'in bürosunda çay ve temizlik işlerini yaptı. Adnan Şenses,  Gemlik'te Atlas Sineması'nda yapılan bir konsere, dönemin ünlü sanatçılarından Sabite Tur geç kalınca seyirciyi oyalamak için sahneye çıktı ve herkes tarafından çok beğenildi. Daha sonra profesyonel olarak sahneye çıkmaya başlayan Şenses, ilk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

16 YIL MÜZİK HAYATINDA BULUNDUKTAN SONA FİLM SEKTÖRÜNE GEÇTİ

Adnan Şenses, önce Ankara Radyosu'nda çalıştı. Şenses, 16 yıl orada çalıştıktan sonra ünlü gazinolarda çalıştı ve 47 filmde başrol oyuncusu oldu. Adnan Şenses, Maksim Gazinosu'nda Zeki Müren ve Bülent Ersoy'dan sonra assolist olan ilk sanatçılardandır. Sayısız plak ve birçok albüm çıkartan Şenses, çoğu albümünü de Almanya'da yayımladı. Sanatçı Şenses; Tövbeler Tövbesi, Sabır Duası, Çok Üzgünsün Arkadaş, Doldur Meyhaneci, Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş ve Kadehi Şişeyi Kırarım gibi Türk müziğinin birçok eserini ilk seslendirenlerden biri oldu.

Adnan Şenses, 2 defa Kral TV Müzik Ödülü, 4 defa Altın Kelebek ödülüne layık görüldü. Çoğunlukla yorumculuk yapan Şenses, kariyeri boyunca birkaç şarkı yazdı. 2013 senesinde Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin mi?" ve "Kaybolan Yıllar" adlı şarkılarının da bulunduğu "Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü piyasaya sürdü.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ADNAN ŞENSES NE ZAMAN, NEDEN ÖLDÜ?

Adnan Şenses, mide kanseri tedavisi görüyordu. Şenses, 25 Aralık 2013 tarihinde, tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti. Cenazesi Teşvikiye Camii de kılınan Adnan Şenses, cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading