Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Acun Ilıcalı kimdir, kaç yaşında ve sevgilisi kim?

Acun Ilıcalı kimdir, kaç yaşında ve sevgilisi kim?

Acun Ilıcalı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Acun Ilıcalı'nın çocukları ve sevgilisi kim? Acun Ilıcalı ne okudu? İşte ünlü televizyoncu hakkında her şey...

Kimdir

09.03.2024, 13:21

Yapımlarıyla ve yaşamıyla sık sık gündeme gelen Acun Ilıcalı'nın hayatı sevenleri tarafından merak ediliyor. İzleyiciler Acun Ilıcalı kimdir, nereli ve kaç yaşında? Acun Ilıcalı'nın eski eşi ve çocukları kimler? Acun Ilıcalı'nın sevgilisi kim ve kaç yaşında? sorularının cevaplarını aramaya başladı. Ünlü televizyoncu, sunucu ve yapımcının hayatındaki tüm merak edilenleri sizler için derledik. İşte tüm detaylar...

Hayal Garip kimdir? Hayal Garip hangi dizide, filmde oynadı? Çocuklar... Haberi Görüntüle

ACUN ILICALI KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Acun Ilıcalı 29 Mayıs 1969 tarihinde Erzurumlu bir ailenin oğlu olarak Edirne'de dünyaya geldi. Ilıcalı'nın annesi İlknur Hanım  kooperatifler il müdürü, babası Ergün Bey ise müteahhitti. Ömer Cenker Ilıcalı isminde bir abisi olan ünlütelevizyoncu abisine özendiği için okula 5 yaşında başladı. İlkokul ve ortaokulu Edirne İstiklâl İlkokulu'nda tamamlamasının ardından Kadıköy Anadolu Lisesi'ne başladı. Lise öğrenimini tamamlamak için İstanbul'da yaşayan ananesinin yanına taşındı. Çetrefilli bir lise hayatı olan Ilıcalı, dersleri fazla sevmiyordu. Lisans eğitimi için İstanbul Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü kazandı ve 7 yılın sonunda bölümü tamamlayamadı.

Acun Ilıcalı henüz 19 yaşındayken evlendi ve maddi geçimini sağlayacak durumda olmadığı için ailelerinin desteğiyle geçinen ikilinin bir kızı oldu.

Bir gün ünlü televizyon yapımcısının anne ve babası, Ilıcalı'nın kızını da alıp, Bodrum'a doğru yola çıktı. Balıkesir'e geldiklerinde babası Ergün Ilıcalı sakin bir şekilde ilerlerken bir anda karşısına 180 km hızla gelen bir araç çıktı ve iki araç kafa kafaya çarpıştı. O anda babası Ergün Ilıcalı ile annesi İlknur Ilıcalı hayatını kaybetti, Acun Ilıcalı'nın ilk çocuğunun vücudunda 18 ayrı yerde kırık oluştu.

Acun Ilıcalı, anne ve babasını kaybetmesinin ardından büyük bir travma geçirdi ve bir yıl boyunca eve kapandı. Bu dönemde hayatı tamamen altüst olan Ilıcalı eşinden de boşandı. Ünlü isim 1994 yılına gelindiğine Bağdat Caddesi'nde korkunç bir motosiklet kazası geçirdi ve geçirdiği kazada sol kolu kırıldı. Ancak arkasında oturan arkadaşını hayatını kaybetti. Kolunun eski haline gelmesi için geçirdiği ameliyatta sol koluna platin takıldı.

Anne ve babasından kalanları iki yıl içerisinde tüketen Acun Ilıcalı, 1995 yılında yine Bağdat Caddesi'nde kot ürünlerinin satışını yaptığı bir dükkan açtı ancak bu dükkan çok geçmeden battı. O dönemde hiç parası olmadığını söyleyen Ilıcalı arkadaşları sayesinde parası olmadığını hissetmediğini de her fırsatta dile getiriyor. Üniversitede tanıştığı Esat ismindeki arkadaşıyla yaşadığı sıralarda hava alanınına giderken Show Tv binasını gördü. Bu sırada yanında arkadaşı Esat'ta vardı.

O dönem çocukluk arkadaşı olan Göktuğ Sevinçli'nin de Show Tv'de spor servisinde çalıştığını öğrendi ve onu arayıp "Bizde Esatla beraber gelelim" demesine karşın Göktuğ Sevinçli'de "Gelin burası çok güzel" diyince İrfan Şahin'i ziyaret etti.

İrfan Şahin, onların dönemin spor müdürlüğünü icra eden İlker Yasin ile tanışmasına vesiile oldu. İlker Yasin ise kendisini görmeye gelen bu ikilinin futboldan iyi anladığını sohbet ettiği sırada anladı. Bunun üzerine, Acun Ilıcalı ve arkadaşı Esat'ın Show Tv'de çalışması için öncelikle staj teklifinde bulundu ve Acun Ilıcalı Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen Beşiktaş muhabiri olarak stajyer kadrosunda işe başladı.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ACUN ILICALI'NIN KANALI

Bu şekilde ilk televizyonculuk deneyimini kazanan Ilıcalı, 2002 yılında "Acun Firarda" isimli gezi ve eğlence türündeki programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmaya başladı. Bu program ünlü televizyoncunun kariyerinin en önemli oktası oldu. Gezdiği yerleri anlattığı programda Acun Ilıcalı'ya kameraman Feridun, Çaykun Ertan ve Esat Yöntunç yardımcı olurken, Şebnem Schaefer'de programın moda bölümündeydi. Sevilen programın 2006 yılında sona ermesiyle, Ilıcalı yine aynı yıl "Acun Medya" isimli şirketi kurdu. Acun Ilıcalı'nın sosyal medya hesabından 24 Eylül 2020 tarihinde duyurduğu Exxen isimli ücretli online platform da 2021 yılında yayına başladı.

Fatih Keleş kimdir? İBB Meclis Üyesi Fatih Keleş hangi partili? Haberi Görüntüle

ACUN ILICALI'NIN PROGRAMLARI

Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği 2004-2006 yılları arasında yayınlanan "Fear Factor" ismindeki korku ve gerilim temalı televizyon programı Türkiye'de oldukça sevildi. Bu programı 2007-2010 yılları arasında "Var mısın Yok musun" ismindeki yarışma programı, 2006 yılında "Survivor Türkiye" adlı yarışma programı takip etti. Öte yandan 2007-2008 yılları arasında "Yoksa Rüya mı?" adlı aktüel içerikli program ve 2008-2014 yılları arasında yayınlanan "Söyle Söyleyebilirsen" isimli ses yarışması da Ilıcalı'nın yapımlarındandı.

2009 yılında başka bir formatın yapımını üstlenen Ilıcalı, "Devler Ligi" isimli futbol içerikli televizyon programının ardından 2009 yılında "Yetenek Sizsiniz Türkiye" isimli, yarışmacıların yeteneklerini sergilediği yarışması programını, 2010-2011 yılları arasında "Yok Böyle Dans" adlı dans yarışması programını, 2011 yılında; "O Ses Türkiye" adlı şarkı yarışması formatındaki televizyon programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendi. Bu programların her biri Türkye'nin sevilen ve sıkı takip edilen programları haline geldi.

Ardından bir ihtiyaçtan doğan "Acunn.com" isimli portal internet sitesini kurdu. 2013 yılında Show Tv'den ayrılıp, Star Tv'ye transfer oldu. 2013 yılında; "3 Adam" ismindeki televizyon programının yapımcılığını üstlendi ve çalışanlarıyla beraber "Sekiz.com" isimli giyim içerikli İnternet sitesini kurdu. Daha sonra "MNG Shop", yeni adıyla Shop90 ismindeki televizyon kanalına %40 ortak oldu ve Doğuş Yayın Grubu ortaklığında olan televizyon kanalı "Tv8"i %70 ortaklıkla satın aldı.

2008 yılında Türkiye'de vergi rekortmenleri listesine giren Acun Ilıcalı, 2014 yılında; Star Tv'den ayrıldı. "Ninja Warrior Türkiye", "Para Bende", "Hülya Avşar Show", "Arda'nın Mutfağı", "Aileler Yarışıyor", "Ver Fırına", "Kel Alaka", "Akademi", "Ütopya" isimli televizyon programlarının yapımını üstlenen televizyoncu, 2015 yılında "Rising Star Türkiye", "İşte Benim Stilim" isimli programların da yapımcılığını üstlendi. Daha sonra yine Türkiye'nin sevilen programlarından olan "İşte Benim Stilim Ünlüler" adlı yarışma programının yapımcılığını yapmaya başladı. Hala şuanda yayınlanan Masterchef gibi programlarının büyük bir kitlesi var. Ilıcalı, öte yandan birkaç yıldır kanalında dizi yapımlarına da yer veriyor.

7 Ekim 2016 tarihinde ortağı olduğu Shop90 isimli kanal yerine TV8,5 adlı spor kanalına geçti ve bu kanalı hiç vakit kaybetmeden yayına başladı. 2011 yılında 2.836.191 gelir vergisi tahakkuk ederek, Türkiye'de gelir vergisi listesinde 62. olan Acun Ilıcalı, Türkiye'de yer alan birçok üniversitede ve Türkiye'nin farklı yerlerinde stand-up gösterileri yaptı. Bu gösterilerde meslek hayatında başına gelenleri mizahî bir dille izleyicilere anlattı. Yer yer katıldığı televizyon programlarında da yaşadıklarını ve kendisiyle ilgili merak edilenleri, izleyiciyle kendi ağzından paylaştı.

Kaan Taşaner kimdir? Kızılcık Şerbeti Kaan Taşaner kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

ACUN ILICALI KAÇ EVLİLİK YAPTI, ESKİ EŞLERİ VE KIZLARI KİM?

Acun Ilıcalı ilk evliliğini henüz 19 yaşındayken yaptı. 1988 yılında Seda Başbuğ ile yaptığı evlilikten Banu adında bir kızı oldu. Yaşadığı sorunların ardından ikili 1993 yılında yollarını ayırdı. Ünlü televizyoncu 2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlendi ve bu evliliğinden Yasemin ile Leyla isminde iki kızı oldu.

2010 yılında, daha önce programına yarışmacı olarak katılan Şeyma Subaşı ile ilişkisi olduğu iddia edildi. İkilinin 2013 yılında Melisa adındaki kızları doğdu. Ilıcalı ile Zeynep Yılmaz 12.07.2016 tarihinde anlaşmalı olarak tek celsede boşandı. Uzun zaman beraberlik yaşayan Şeyma Subaşı ile Ilıcalı, 18 Eylül 2017 tarihinde Fransa'nın Marsilya şehrinde 250 kişilik bir törenle dünyaevine girdi. Çiftin çok konuşulan ilişkisi 26.11.2018 tarihinde beklenmedik şekilde anlaşmalı olarak sonlandı. İkilinin ayrılmasının ardından Subaşı'nın aldığı nafaka da uzun süre gündemden düşmemişti.

Etel Sason kimdir? Ajda Pekkan Etel Sason'u neden kovdu? Haberi Görüntüle

ACUN ILICALI'NIN SEVGİLİSİ KİM VE KAÇ YAŞINDA?

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Şeyma Subaşı'ndan sonra kiminle beraber olduğu uzun süre merak edildi. Ilıcalı'nın Instagram paylaşımıyla genç sevgilisi hakkındaki iddialar kesinlik kazanmıştı. Ünlü yapımcının Ayça Çağla Altunkaya ismindeki sevgilisi 1999 yılında Yalova'da doğdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading