Yandex Metrica
SON DAKİKA
Abdullah Tayyip Olçok kimdir, kaç yaşında öldü? 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok nasıl şehit oldu?

Abdullah Tayyip Olçok kimdir, kaç yaşında öldü? 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok nasıl şehit oldu?

Abdullah Tayyip Olçok ve babası Erol Olçok, 15 Temmuz hain darbe girişi sırasında şehit olmuştu. Babası Erol Olçok ile köprüye gelen Abdullah Tayyip Olçok, orada şehit düştü. 15 Temmuz'un yıl dönümünde Abdullah Tayyip Olçok hayatı en çok arananlar arasına girdi. Peki Abdullah Tayyip Olçok kimdir, kaç yaşında öldü? 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok nasıl şehit oldu?

Kimdir

21.02.2024, 16:42

15 Temmuz şehitlerinden olan Abdullah Tayyip Olçok ve babası Erol Olçok günün en çok aranan isimleri içinde bulunuyor. 15 Temmuz hain darbe girişinde şehit olan Abdullah Tayyip Olçok'un hayatı, darbe girişiminin yıl dönümünde araştırılıyor. Peki Abdullah Tayyip Olçok kimdir, kaç yaşında öldü? 15 Temmuz şehidi Abdullah Tayyip Olçok nasıl şehit oldu?

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ABDULLAH TAYYİP OLÇOK KİMDİR?

Abdullah Tayyip Olçok, 24 Haziran 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Abdullah Tayyip Olçok, eğitim hayatına 2016 senesinde Capitol İlköğretim Okulu’nda başladı. Daha sonra Özel Efdal İlköğretim Okulu’na giden Abdullah Tayyip Olçok, 2013 yılında Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi'nde okudu. 2015 yılında Koşuyolu Özel Birey Temel Lisesi’ne geçen Olçok, hukuk okuma hedefiyle üniversite giriş sınavları için hazırlanıyordu.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde FETÖ üyesi askerlere engel olmak için dışarı çıkan babası Erol Olçok'un "Evde kal" demesine rağmen "Sen nereye, ben oraya" diyerek babasıyla köprüye gitti.

Özgür Nas kimdir? Özgür Nas'ın CHP'deki görevi nedir? Haberi Görüntüle

ABDULLAH TAYYİP OLÇOK NASIL ŞEHİT OLDU?

O zamanki adıyla Boğaziçi Köprüsü (yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü)'nde darbeci askerleri ikna etmek isteyen Erol Olçok, askerlerin ikna olmayacağını fark edince oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u güvenli bir yere götürecekken vuruldu. Babasına yardım etmeye çalışırken de oğlu Abdullah Tayyip Olçok, darbecilerin kurşunlarıyla vurularak olay yerinde şehit oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading