Yandex Metrica

ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken kimdir?

ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken kimdir?

ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken kimdir? Antony Blinken’ın hayatını ve biyografisini sizler için derledik.

Kimdir

23.01.2024, 17:52

ABD Başkanı Joe Biden tarafından 2021 yılının Ocak ayında ABD’nin Dışişleri Bakanlığı görevine tayin edilen Antony Blinken’ın kim olduğu ve hayatına dair ayrıntılar merak edilmektedir. Peki John Blinken kimdir? Hangi görevlerde bulunmuştur?

İşte ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken’ın hayatına dair ayrıntılar...

Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin öğretmen mi oldu? Deniz Tekin kimdir? Deniz Tekin müziği neden bıraktı? Deniz Tekin... Haberi Görüntüle

ANTONY BLİNKEN KİMDİR?

16 Nisan 1962 tarihinde ABD’nin New York kentinde dünyaya gelen Antony Blinken, lise eğitimini Paris'te tamamladıktan sonra lisans eğitimini Harvard ve Columbia Üniversitelerinde hukuk alanında tamamlayarak mezun olmuştur.

ABD yönetimde görev almadan önce The New Republic dergisinde muhabir olarak çalışan ve dış siyaset üzerine yazılar yazan Blinken, aynı zamanda "Ally Versus Ally: America, Europe, and the Siberian Pipeline Crisis" adlı kitabın da yazarıdır.

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

ANTONY BLİNKEN’IN SİYASİ HAYATI

1994-2001 yılları arasında eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nde görev alan Blinken, Barack Obama döneminde ise Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi’nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve 2015-2017 yılları arasında yine Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

Antony_Blinken_kimdir

Ayrıca Barack Obama’nın Başkanlığı döneminde ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığı görevinde de bulunan Antony Blinken, Asya ile ilişkileri yeniden dengeleme, DEAŞ'a karşı mücadele ve küresel mülteci krizi gibi uluslararası pek çok konuda diplomatik çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Joe Biden'ın Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Blinken, 2002-2008 yılları arasında ise Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde Biden ile birlikte çalışmıştır.

2020 yılında ABD Başkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan Biden’e ve yardımcısı seçilen Kamala Harris'e seçim kampanyası çalışmalarında dış politika alanında danışmanlık yapan Antony Blinken, 26 Ocak 2021 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading