Yandex Metrica

2021 Barış Nobel Ödüllü Maria Ressa kimdir, kaç yaşında, ne yaptı?

2021 Barış Nobel Ödüllü Maria Ressa kimdir, kaç yaşında, ne yaptı?

2021 Nobel Barış Ödülü sahibi Maria Ressa kimdir? Maria Ressa kaç yaşında, ne mezunu? Maria Ressa hangi mesleği yapıyor?

Kimdir

23.01.2024, 18:05

2021 Nobel Barış Ödülü'nü kazanmasının ardından Maria Ressa ismi merak edilmeye başlandı. Maria Ressa'nın biyografisi, yapıtları, başarıları ve yaptıklarıyla yaşam öyküsünü anlatıyor olacağız.

Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo Çetin nereli, kaç yaşında, kimin oğlu? Dilan Deniz Çiçek sevgilisi Rafael Cemo Çetin kim? Rafael Cemo... Haberi Görüntüle

MARİA RESSA KİMDİR?

2021 Nobel Barış Ödülü sahibi Maria A. Ressa, 2 Ekim 1963'te Filipinler'de dünyaya gözlerini açmıştır. Ancak sadece 10 yaşındayken ailesiyle birlikte New Jersey, Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmak durumunda kaldı. Çalışmalarıyla birlikte İngilizce konuşmayı öğrendi ve aynı zamanda, piyanodan glockenspiel'e sekiz farklı müzik aleti öğrenerek. Geniş bir entelektüel çevre edindi.

Başlangıçta tıbbi bir derece yapmak istedi ve Princeton Üniversitesi'nde bir moleküler biyoloji kursuna katıldı, ancak daha sonra onur derecesini kazandığı İngilizce'ye geçiş yaptı. Burada, lisans eğitimini alırken aynı zamanda Princeton'da tiyatro dersleri aldı, oyunlarda oynadı, bir grupta şarkı söyledi ve basketbol oynadı.

Princeton'dan cum laude mezun olduktan sonra, bir Fulbright bursu kazandığında ve 1986'da Filipinler'e döndüğünde kariyeri bir oyun yazarı olarak düşünüyordu. Sonunda Filipinler Diliman Üniversitesi'nden gazetecilik yüksek lisans derecesi aldı. 2021 yılında, dünya barışına sunduğu katkı nedeniyle Nobel Ödülü alanların arasına girdi.

maria ressa kimdir

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

MARİA RESSA BAŞARILARI

2021 Nobel Barış Ödülü sahibi Maria Ressa, CNN'de bir büro şefi olarak görev yapan en genç kişiydi.

El Kaide'nin "görgü tanığı hesabı" nedeniyle, 2010 yılında Filipinler'deki "Esquire" dergisi tarafından "yaşayan en seksi kadın" seçildi.

2015 yılında Filipin Film Basın Kulübü tarafından 29. 'PMPC Televizyon Yıldızı Ödülleri'nde 'Yayın Ömrü Boyunca Başarıda Mükemmellik' ödülü aldı.

Rappler adına, Washington, DC'deki yıllık Demokrasi Ödülü Yemeği'nde Ulusal Demokrat Enstitüsü tarafından 2017 'Demokrasi Ödülü' ile onurlandırıldı.

Haziran 2018'de Dünya Gazeteler ve Haber Yayıncıları Derneği'nden (WAN-INFRA) prestijli 'Altın Kalem' Ödülü'nü kazandı.

Aralık 2018'de 1986'da eski Cumhurbaşkanı Corazon Aquino'dan sonra Time'ın 'Yılın Kişisi' onurunu alan ikinci Filipinli oldu.

gazeteci maria ressa

Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında? Kızıl Goncalar Zeynep instagram hesabı ne? Kızıl Goncalar Zeynep kimdir? Kızıl Goncalar Mina Demirtaş kimdir, kaç... Haberi Görüntüle

2021 NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ SAHİBİ MARİA RESSA MESLEKİ YAŞAMI

Maria Ressa Filipinli bir gazeteci, iş kadını, yazar ve küresel terör uzmanı olarak tanınmaktadır. ve 2012 yılında birlikte kurduğu çevrimiçi haber sitesi 'Rappler'in İcra Kurulu Başkanı olarak hali hazırda büyük görevler yürütmektedir.

CNN'de 17 yıl Manila Bürosu Şefi ve Jakarta Bürosu Şefi olarak çalıştı. Daha sonra, ABS-CBN Haber ve Güncel Olaylar bölüm başkanı olarak altı yıl süresince görev yaptı. Ayrıca Güneydoğu Asya'da terörizmin yükselişi üzerine iki kitap yazdı: 'Terör Tohumları' ve 'Bin Ladin'den Facebook'a'. Ünlü kariyeri boyunca, 'Altın Özgürlük Kalem Ödülü', 'Şövalye Uluslararası Gazetecilik Ödülü', 'Gwen Ifill Basın Özgürlüğü Ödülü', 'Gwen Ifill Basın Özgürlüğü Ödülü' de dahil olmak üzere korkusuz ve dürüst gazeteciliği için birçok onur ve ödül aldı. Cesaret ve Etki Ödülü 've' IX Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü '. Geleneksel yayını, yeni medyayı ve cep telefonu teknolojisini birleştirerek gazeteciliği yeniden tanımlayan Ressa, "Haberle ilgili ve bunu iyi anlatıyor. Reytingler takip edilecek." Evli değil ve tüm zamanını "dezenformasyonla mücadele, sahte haberler ve özgür basını susturma girişimlerine" ayırıyor.

KAYNAK: TRHABER

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading