Yandex Metrica

Yüzlerce hafız yetiştiren Molla Mahmut Efendi Aslani vefat etti

Yüzlerce hafız yetiştiren Molla Mahmut Efendi Aslani vefat etti

Kuzey Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde hayatını Kur'an-ı Kerim ve hafız yetiştirmeye adayan Molla Mahmud Efendi Aslani 89 yaşında hayatını kaybetti.

Yaşam

27.01.2024, 05:54

Molla Mahmud Efendi Aslani, Kalkandelen şehrine bağlı Çiftlik köyünde 15 Mart 1932'de doğdu. Molla Aslani, 1967 yılından beri şehirde bulunan Osmanlı dönemine ait Alaca Camisinde yüzlerce hafız yetiştirdi.

"DÜNYANIN EN İYİ MUALLİMİ" SEÇİLDİ

Rahle-i tedrisinden yaklaşık 200 hafız ve binlerce Kur'an-ı Kerim öğrencisi geçen Molla Mahmud Efendi Aslani, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki Uluslararası Hafızlık Teşkilatı tarafından 2012 yılında "dünyanın en iyi muallimi" unvanına layık görüldü.

Molla'nın Kur'an-ı Kerim öğrencilerine eğitim verdiği alanın yetersizliği nedeniyle Türk yetkililer, Alaca Camisinin yanında yeni bir bina inşa ederek 2011 yılında açılışını gerçekleştirmişti. Açılışa, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı.

MUSTAFA ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Molla Mahmud Efendi Aslani'nin vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şentop, mesajında "Makedonya Kalkandelen'de tarihi Alaca Camii'nde ömrünü Kur'an'a hizmet etmeye vakfeden, yüzlerce hâfız yetiştiren Molla Mahmut Efendi'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Evlatları, talebeleri sayesinde amel defteri kapanmayacak olan büyüğümüze Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading