Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanlılar Zeus'un burada saklandığına inanıyor! Kuşadası'nın saklı cenneti Zeus Mağarası'nı mutlaka görün

Yunanlılar Zeus'un burada saklandığına inanıyor! Kuşadası'nın saklı cenneti Zeus Mağarası'nı mutlaka görün

Ege Bölgesi tarihi ve turistik yerleri ile adeta bir tatil cenneti. Tarihi kentleri, masmavi denizi ve milli parkları ile turizme katkı sunan bu bölge içinde yer alan Kuşadası da her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Bu güzel ilçede bulunan Zeus Mağarası da el değmemiş bir güzelliğe sahip.

Yaşam

23.01.2024, 19:42

Zeus Mağarası nerededir? Zeus Mağarasının özelliği nedir? İşte cevaplar? 

Yaz turizminin önde gelen yerlerinden olan Aydın'ın Kuşadası ilçesinde fazla sayıda tarihsel kalıntı var. Kuşadası Kalesi ve Milli Parkın yanı sıra Dilek Yarımadası’nın girişinde bulunan Zeus Mağarası da her yıl yerli yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. 

Yeşilçam'ın yıldızı Gönül Yazar hastaneye kaldırıldı! İşte sağlık durumu Haberi Görüntüle

MAĞARA GİRİŞİ AĞAÇLARLA KAPLI

Gecelik fiyatı dudak uçuklattı! Simge Sağın kesenin ağzını açtı! İşte... Haberi Görüntüle

Mağara adeta saklı bir cennet çünkü yarımadanın girişinde bulunuyor ve çevresi ağaçlarla kaplı. Hatta bu fiziksel konumu dolayısıyla milli park ziyaretçilerinin birçoğu mağaranın varlığından bile habersiz olduğundan burayı göremeden dönüyor.

Ogeday Survivor'dan ayrıldı mı? Ogeday Survivor'a geri mi döndü? Haberi Görüntüle

MİTOLOJİK ÖYKÜLERE BİLE KONU OLMUŞ

Zeus Mağarası, mitolojik öykülere bile konu olmuş. Tanrı Zeus, kardeşi olan denizler tanrısı Poseidon’u kızdırdığında bu mağaraya gelip kardeşinin sakinleşmesini beklermiş.

Rüyada engel görmek ne demek? Rüyada engelleri aşmak neye işaret... Haberi Görüntüle

İÇİ BUZ GİBİ SUYLA DOLU BİR HAVUZLA KAPLI

Mağaranın içi karanlık bir yol da değil üstelik. İçerisi çok derin ve soğuk sularla kaplı... Denizden gelen tuzlu su ile dağdan gelen tatlı su burada adeta bir maden suyu oluşturmuş. Mağarayı şans eseri ziyaret edenler eğer hazırlıklıysa bu suya girip serinleme imkanı bile bulabiliyor. 

Kuşadası merkezinden, Güzelçamlı'ya çift yönlü sefer yapan dolmuşlarla ulaşılabilen mağaraya gelen ziyaretçiler, buradaki dilek ağacına dileklerini sembolize eden bezler de bağlayabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading