Yandex Metrica

Vatandaşlar dizilerden etkilenip soyadlarını 'Alemdar' ve 'Çakırbeyli' yapmak istiyor

Vatandaşlar dizilerden etkilenip soyadlarını 'Alemdar' ve 'Çakırbeyli' yapmak istiyor

Edirne Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Meltem Bal, soyisimlerini değiştirmek isteyen vatandaşların dizilerden etkilenerek 'Alemdar' ve 'Çakırbeyli' soy isimlerini almak istediğini söyledi.

Yaşam

23.01.2024, 18:12

Türkiye'de dizi hayranlığının ulaştığı boyutlar şaşırtıyor. Dizi karakterlerinden etkilenen vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne ilginç bir başvuruda bulundu. Edirne Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Meltem Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada bazı vatandaşların dizi karakterlerinden etkilenerek soy isimlerini değiştirmek istediğini açıkladı.

ARTIK E- DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİYOR

Vatandaşların ad ve soyadında bir yazım hatası, komik ve ahlaka aykırı bir durum varsa değiştirmek için e-Devlet üzerinden başvuru yapabildiklerini belirten Bal, "Daha önce bunun için gelip dilekçe vermeleri gerekiyordu, şimdi e-Devlet'e açılan bir hizmetimiz, vatandaşlarımız müdürlüğe gelmeden e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyorlar. Değerlendirilecek, komisyona sunulacak, eğer ki istedikleri talep uygunsa onlar bize gelmeden adlarını soyadlarını istedikleri gibi değiştirebiliyoruz."

"ALEMDAR VE ÇAKIRBEYLİ YAPMAK İSTİYORLAR"

İsim değişikliğinin mahkeme yoluyla da yapılabildiğine dikkat çeken Bal, şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme yolu her zaman açık ancak 6 Aralık 2022'ye kadar vatandaşlarımız bu işlem için Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvurabilirler. Bu uygulamayla mahkemelerin iş yükünü azalttık, maddi manevi kayıpların önüne geçtik. İsim değişikliğinde keyfi talepler de oluyor, örneğin adı Ali, Demir olsun diyor, bunu karşılamıyoruz. Dizi karakterlerinden etkilenip 'Alemdar' ve 'Çakırbeyli' soyisimlerini almak isteyenler çok oluyor. Tabii bu da komisyon değerlendirmesinden sonra verilebiliyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading