Yandex Metrica

Uzun yaşamın sırrı iyilik yapmakta! Yardım etmeyi düşünmek bile kan basıncını düşürücü etkiye sahip!

Uzun yaşamın sırrı iyilik yapmakta! Yardım etmeyi düşünmek bile kan basıncını düşürücü etkiye sahip!

"İyi insanlar uzun yaşamaz" tabirini belki duyanlarınız vardır. Ancak bu tezin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Araştırmalara göre başkalarına iyi davranmak ve hoşgörülü olmak insan ömrünü uzatıyor.

Yaşam

26.02.2024, 08:00

Bilim insanlarına göre etrafındaki insanlara iyi davranmak ve hoşgörülü olmak insan ömrünü uzatıyor.

Bir grup antropolog ve psikolog, başkalarına iyi davranmanın insan psikolojisi ve genel olarak insan sağlığına ne tür katkılar sağladığını araştırdı.

Candan kardeşler hapiste ölümle burun buruna! Fenomen Nihal Candan açlık grevine kalkıştı zayıflık hastalığa yakalandı! Candan kardeşler hapiste ölümle burun buruna! Fenomen Nihal Candan açlık... Haberi Görüntüle

İYİLİK DÜŞÜNMEK KAN BASINCINI ETKİLİYOR

Magazin dünyası bunu konuşuyor! Uğur Dündar'a babalık davası açan o isim ortaya çıktı: Dündar'ın kopyası! Magazin dünyası bunu konuşuyor! Uğur Dündar'a babalık davası açan o... Haberi Görüntüle

Araştırmacılar başkalarına karşı olabildiğince hoşgörülü olmanın, sağlığımız için faydalı olduğu konusunda fikir birliğine vardı. İncelemelerde, başkalarına karşı nazik olmak veya iyi olmanın yollarını aramanın bile kan basıncını düşürdüğü görüldü. Ayrıca, etrafındaki insanlara iyi davranmanın depresyon ve anksiyete sorunlarına karşı da tedavi edici faydaları var.

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

YARDIMSEVERLİK HAYATI UZATIYOR

Ayrıca yardımseverlik ve empati duygusu, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve insanlara daha kaliteli ve uzun bir yaşam imkanı sağlıyor.

Yapılan başka bir araştırma da, yardımsever insanların depresyona daha az eğilimli olduğunu ortaya koymuştu.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

KÖTÜ OLMAK HAYATI KISALTIYOR

Diğer taraftan, başkalarına karşı sert bir tavır sergilemek, stres seviyesini ve nabzı artırdığı için bilim insanları, kötü olmanın hayatı kısalttığını ileri sürüyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading