Yandex Metrica

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık yaşamını yitirdi

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık yaşamını yitirdi

Müzik piyasasında önemli işlere imza atan Kalan Müzik sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Yaşam

23.01.2024, 17:31

Kalan Müzik'in sahibi ve kurucusu olan müzik yapımcısı Hasan Saltık, Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. 

57 yaşında vefat eden Saltık, 30 yıldır müzik piyasasında Klasik Türk müziği ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek müzikseverlerle buluşturmuş, önemli çalışmalara imza atmıştı.

"PROJELERE TİCARİ OLARAK BAKMADIK"

Vefatından kısa bir süre önce AA'ya röportaj veren Saltık, "Projelere hiç ticari olarak bakmadık. Yani her zaman kazandığımız paranın şirket ve kurumsal olarak bir bölümünü, 'Şu projeye, bu projeye gitsin' diye harcadık, bir getirisinin olduğunu düşünmeden." şeklinde konuşmuştu.

SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Müzik yapımcısının hayatını kaybetmesi, sanat dünyasını ve sevenlerini üzdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayınladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Müzikal belleğimize çok değerli eserler kazandıran kıymetli yapımcı Hasan Saltık'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Saltık'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sohbetlerimizi ve dostluğumuzu her zaman hayırla yad edeceğim." dedi.

Haluk Levent, "Abimiz.. Daha çok işimiz vardı Hasan abi." yazarken, sanatçı Onur Akın, "Hasan Saltık'ı kaybetmenin derin hüznü içindeyim. 30 yıllık acı tatlı anılarımız oldu. Çok erken bir gidiş bu. Camiamızın ve sevenlerinin başı sağ olsun." şeklinde paylaşım yaptı.

HASAN SALTIK KİMDİR?

1964 yılında Tunceli'de dünyaya gelen Hasan Saltık, ilköğrenimini Tunceli'de, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamladı. Saltık, İstanbul Devlet Konservatuvarında başladığı obua eğitimini ekonomik zorluklar nedeniyle yarım bırakmak zorunda kaldı. Ardından Suadiye Lisesi'ne devam eden yapımcı, Amcasının oğlu Rahmi Saltuk'un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik'i kurdu.

Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği önemli eserleri "Kalan Müzik" adı altında yayınladı.

Çeşitli yörelerin sanatçıları tarafından kendi dil ve lehçelerinde seslendirdikleri eserlerin derlenmesi için destek verdi, bu örnekleri içeren albümler yayınladı.

Türkiye'nin ve Anadolu kültürünün tanıtılmasında önemli çalışmalar ortaya koyan Saltık, dokuz yüzü aşkın projeye imza attı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading