Yandex Metrica
SON DAKİKA
Torunlarıyla ilgilenenler yalnızlık çekmiyor! 50 yaşından sonra bunları yapın!

Torunlarıyla ilgilenenler yalnızlık çekmiyor! 50 yaşından sonra bunları yapın!

Yalnızlık, fiziksel ve zihinsel sağlık üzerinde çok çeşitli olumsuz etkiler bırakabiliyor. Yapılan araştırmalar 50 yaşından sonra yalnızlık hissi yaşamamak için torunlara bakılmasını ve gönüllü hayırseverlik yapılmasını tavsiye ediyor. Sağlık sorunu olan bir eşe bakmak ise yalnızlık hissini artırıyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:06

Hayat boyu yanımızda olan insanlarla sosyalleşir ve yalnızlık hissi duymayız. Ancak yaş ilerledikçe yapacak iş de olmazsa eğer bu his kapıyı çalmaya başlar. 

Yalnızlık, insanların fiziksel ve zihinsel sağlıkları üzerinde çok çeşitli olumsuz etkiler bırakabiliyor. Aynı zamanda kişiyi diğerlerinden yalıtılmış ve onlardan kopuk hissetmelerine de neden olabiliyor. 

Ebru Gündeş hamile mi? Apar topar evlenen ünlü şarkıcının hamilelik... Haberi Görüntüle

TORUNLA İLGİLEN, YALNIZ KALMA

Bugüne kadar türünün en kapsamlısı olan yeni ve büyük bir uluslararası bilimsel araştırmaya göre, gönüllü olmak ve torunlara bakmak 50 yaşından sonra yalnız hissetme olasılığını azaltıyor.

Araştırmacılar, toplam 28 anketten elde edilen verilerin sistematik bir incelemesini ve meta-analizini gerçekleştirdi. 21 ülkede yaklaşık 192.000 kişinin verileri incelendi. 

Rüyada nefes alamamak ne demek? Rüyada nefes alamamak neye işaret... Haberi Görüntüle

HASTA OLAN EŞE BAKMAK YALNIZLIĞI ARTIRIYOR

Buna göre özellikle demans veya Alzheimer hastalığı gibi karmaşık sağlık sorunları olan bir eşe bakmanın daha yüksek yalnızlık düzeyleriyle ilişkili olduğu, çocuk bakımı veya gönüllülüğün yaşlı yetişkinlerde yalnızlığı azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı. 

Çalışma aynı zamanda birçok yaşlı insanın başkalarına, akrabalara ve akraba olmayanlara birçok önemli ve ücretsiz hizmet sunduğuna ve bu da genellikle yaşamlarına anlam kattığına dikkat çekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading