Yandex Metrica

Tarihin en yüksek sıcaklığı yaşanacak! Meteoroloji tarih verip duyurdu

Tarihin en yüksek sıcaklığı yaşanacak! Meteoroloji tarih verip duyurdu

İngiltere Meteoroloji Dairesi'nin yeni araştırmasına göre küresel ısınmanın önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 derece eşiğini geçmesi olasılığının yüzde 50'ye yükseldi. BM Dünya Meteoroloji Örgütü 2026 yılına kadar hava sıcaklıklarında yeni bir rekor kırılacağı belirtildi.

Yaşam

23.01.2024, 19:14

İngiltere Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre küresel ısınmanın önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 derece eşiğini geçmesi olasılığının yüzde 50'ye yükseldiği belirtildi. 

Dünya Meteoroloji Organizasyonu (WMO) adına düzenlenen araştırmada WMO raporu daha önce bu ihtimali yüzde 40 olarak hesaplamıştı. 

'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde  Aleyna'ya bakarak... 'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde Aleyna'ya... Haberi Görüntüle

GERÇEKLEŞMESİ EN YÜKSEK OLASILIK 

Araştırmacılara göre 2022-2026 yılları arasında küresel ısınmanın 1,5 °C 'yi aşması olasılığı yüzde 48. Bu, bugüne kadar görülen en yüksek olasılık.

Son 30 senede atmosferde görülmemiş hızda biriken sera gazlar küresel sıcaklıkların görülmemiş bir hızda artmasına neden oldu.

2015 yılında ortalama sıcaklıklar ilk kez sanayi öncesi döneme göre 1°C arttı. Küresel ısınmayı 1,5°C ile sınırlamayı hedefleyen Paris Anlaşması da 2015 yılında imzalandı.

Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulundu! Sosyal medyada hesabındaki korkunç detay ise tüyler ürpertti! Ünlü fenomen Amerika'da ölü bulundu! Sosyal medyada hesabındaki korkunç detay... Haberi Görüntüle

RADİKAL ÖNLEMLER ARTIK ALINMALI 

Araştırmacılar, sıcaklıkların geçici olarak 1,5°C'nin üzerine çıkmasının, sürekli bir artışla aynı anlama gelmediğini söylüyor. 1,5°C eşiği önümüzdeki 5 yıl içinde aşılırsa tekrar düşme ihtimali var. Ancak artık rehavete yer yok.

Dünya Meteoroloji Organizasyonu'nda Prof. Petteri Taalas: "Sera gazı salımları artmaya devam ettiği sürece sıcaklıklar yükselmeye devam edecek" dedi ve ekledi:

"Bununla birlikte okyanuslarımız daha sıcak ve asidik hale gelecek; deniz buzları ve buzullar erimeye devam edecek; deniz seviyesi yükselmeye devam edecek ve aşırı hava olayları artacak" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading