Yandex Metrica

Tamamen kuruyan Van Gölü'nden sevindiren haber! Yeniden su tutmaya başladı

Tamamen kuruyan Van Gölü'nden sevindiren haber! Yeniden su tutmaya başladı

Geçen yıl kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Tuz Gölü, son yağmurlarla birlikte yeniden su tuttu. Göl yeniden göçmen kuşlara ev sahipliği yapmaya başladı.

Yaşam

02.02.2024, 12:47

Van’ın Saray ilçesinde bulunan ve 2021’de yaşanan kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Tuz Gölü, yoğun kar yağışı ve son yağmurlarla birlikte yeniden hayat buldu.

"Sıfır beden herkese uymaz" demişti! Eski manken verdiği pozlarla Maldivleri... Haberi Görüntüle

GÖL SU TUTTU

Yağmur ve kar sularıyla beslenen 371 hektarlık alana sahip göl, su tuttu. Eski görünümüne kavuşan göl, yeniden göçmen kuşlara da ev sahipliği yapmaya başladı.

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan açıklama geldi! Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu diziye geri mi dönüyor? Başrol oyuncusundan... Haberi Görüntüle

'ESKİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞMASI MUTLULUK VERİCİ'

Tuz Gölü'ne 3 kilometre uzaklıktaki Kazlıgöl Mahallesi'nin muhtarlığını yapan Dündar Ummaz, bu yıl göl çevresinde yoğun bir şekilde angut kuşu gördüklerini, göçmen kuşlar için önemli bir beslenme ve yumurtlama alanı olan gölün eski görünümüne kavuşmasını mutluluk verici olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gölümüz tamamen kuruyarak çorak bir araziye dönmüştü. Bu yıl kış aylarında etkili olan yoğun kar yağışı ve karların erimesiyle göl, eski haline döndü ve göçmen kuşlar gelmeye başladı. İnşallah bahar yağmurlarıyla birlikte gölümüzün su seviyesi daha da yükselecek.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading