Yandex Metrica
SON DAKİKA
Sümüklü böcekler kahveyi sevmiyor! İşte bahçeye dadanan sümüklü böcekleri uzaklaştırmanın doğal yöntemleri!

Sümüklü böcekler kahveyi sevmiyor! İşte bahçeye dadanan sümüklü böcekleri uzaklaştırmanın doğal yöntemleri!

Sümüklü böcekler, dadandıkları bahçelerde meyve ve sebzelere zarar verebiliyor. Bahçe sahiplerini canından bezdiren bu böceklerle mücadele etmek için akla ilk olarak kimyasallar gelse de bazı doğal yöntemler de bu canlıları caydırabiliyor. Bahçe çevresine bakır tel çekmek veya toprağa kahve telvesi karıştırmak gibi uygulamalarla bu böcekleri uzak tutabilirsiniz.

Yaşam

06.02.2024, 08:54

Sümüklü böcekler bahçelerden nasıl uzak tutulur? Sümüklü böceklerle doğal mücadele yolları nelerdir? İşte cevaplar...

Bahçıvanları yoran, ekili arazilere zarar veren sümüklü böcekler, yeni bitkilerin büyümesini engelleyip sebze ve meyvelerin vücudunda delikler açabiliyor. Bitki yüzeylerinde büyüyen bulaşıcı mikroorganizmaları yiyerek hastalık yayan bu böcekleri ortamdan uzaklaştırmak için kullanılan kimyasallar ise ürünlere olumsuz etki edebiliyor. 

Rüyada nefes alamamak ne demek? Rüyada nefes alamamak neye işaret... Haberi Görüntüle

BAHÇEYİ SABAH SULAYIN

Bitki uzmanı Deborah Looi sümüklü böceklerle mücadelede de her şeyde olduğu gibi doğal yöntemlerin kullanılması gerektiğini söylüyor. İlk yöntem sulama saatlerini gözden geçirmek. Sabah saatlerinde sulama yapmak en doğrusu. Bu yöntemin işe yaramasının bir nedeni, sümüklü böceklerin gündüz saatlerinde etkin olmaması; ikincisi ise suyun, kuşlar veya kediler gibi diğer sümüklü böcek avcılarını çeken bir koku salmasına neden olması. 

Ünlü şarkıcıdan itiraflar peş peşe geldi! Demet Sağıroğlu'na dünyaca ünlü... Haberi Görüntüle

BAHÇEYE BAKIR TEL ÇEKİN

Bahçeye bakır tel çekmek de etkili yöntemlerden biri. Bakır tel, sümüklü böcekleri kovmada etkilidir çünkü sümüklü böceğin hoşlanmadığı asidik bir koku yayar. Bu kimyasal reaksiyon, sümüklü böcek derisindeki balçık kaplamanın ayrışmasına neden olur ve bu da onu diğer yırtıcı hayvanlar veya parazitler tarafından saldırıya açık hale getirir. Tabi zamanla bozulacağından bakır tellerin değiştirilmesi gerekebilir. 

Gökçe Bahadır'ın Etiler'deki Boğaz manzaralı evi çok konuşuldu! Kirasını duyanların... Haberi Görüntüle

TOPRAĞA KAHVE TELVESİ KARIŞTIRIN

Kahve telvesindeki kafeinin de salyangozlar için toksik olduğu ve daha küçük dozlarda onları yavaşlatabileceği söyleniyor. Bitki uzmanı Looi, yüksek konsantrasyonda nitrojen içerdikleri için kahve telvesinin sümüklü böceklerden kurtulmada oldukça etkili olduğunu dile getiriyor. Kahve ayrıca sümüklü böcek larvalarını ve diğer böcekleri öldüren bir böcek ilacı olan kafein içeriyor.

SURVİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 elenen aday kim... Haberi Görüntüle

KİŞNİŞ, KEKİK VE NANE EKİLEBİLİR

Sümüklü böceklerin toplandığı alanlara belirli bitkilerin ekilmesi de işe yarayabilir. Sümüklü böcekleri çeken bir koku yayan en önemli bitki ise  kişniş. Bu amaçla kullanılabilecek diğer otlar arasında sarımsak, karanfil, nane yaprağı, kekik, adaçayı, nane ve yeşil çay bulunur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading