Yandex Metrica

Sübhaneke duası nasıl başlar? Sübhaneke duası, okunuşu ve anlamı Türkçe

Sübhaneke duası nasıl başlar? Sübhaneke duası, okunuşu ve anlamı Türkçe

Namaz kılmak, İslam dinin farz ibadetleri arasında yer alır. Sübhaneke duası da her namazın ilk rekatında iftitah tekbirinden sonra okunan ilk duadır. Namaz kılarken okunan dua ve sureler arasında bulunduğundan dolayı Subhaneke duası okunuşu bilinmesi gereklidir. Sübhaneke duası okunuşu, “Sübhânekellâhümme ve bi hamdik” şeklinde başlar. Sübhaneke Arapça yazılışı, anlamı ve Türkçe okunuşu bilmeyenler, ezberlemek için azim etmek gereklidir.

Yaşam

02.04.2024, 19:59

İslam dininin,Farz olan namaz ibadetini yerine getirirken tekbir getirdikten sonra ilk olarak Sübhaneke duası okunur.Sübhaneke duası, İslam dini ve müslümanlar için büyük önem taşır.Namazda okunması gereken dua ve sureler vardır Subhaneke duası'da bunkarın içinde yer almaktadır.Sübhaneke duası ,“Sübhânekellâhümme ve bi hamdik” şeklinde başlar..
 

Subhaneke okunuşu bilmek bir müslüman için önem arz eder; çünkü beş vakit namaz'da okunmaktadır. Ezberlemek isteyenler için Subhaneke anlamı (meali), Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu ile fazileti ile ilgili bilgiler haberimizin detayında..

Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka krizi yüzünden çileden çıktı! Ünlülerin yeni trendi: Nafaka vermemek! Ünlü komedyen binlerce dolarlık nafaka... Haberi Görüntüle

SÜBHANEKE DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahîm

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik
ve tebârakesmük
ve teâlâ ceddük
(vecelle senâük)*
ve lâ ilâhe ğayrük.
* “Ve celle senâük” yalnızca cenaze namazlarında kullanılır.

Yoğun bakıma kaldırılan Nuri Alço'dan haber geldi! Ünlü oyuncu sevenlerine bu sözlerle seslendi! Yoğun bakıma kaldırılan Nuri Alço'dan haber geldi! Ünlü oyuncu sevenlerine... Haberi Görüntüle

SÜBHANEKE DUASI TÜRKÇE ANLAMI (DİYANET MEALİ)

Rahman ve Rahim olan Allah'ın (c.c) adıyla

Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın.
Seni daima böyle tenzih eder ve överim.
Senin adın mübarektir.
Varlığın her şeyden üstündür.
Senden başka ilah yoktur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading