Yandex Metrica

Spor yapmak isteyenler aktif kişilerle görüşsün! Araştırmalara göre aktif arkadaşlar egzersiz için motive aracı!

Spor yapmak isteyenler aktif kişilerle görüşsün! Araştırmalara göre aktif arkadaşlar egzersiz için motive aracı!

Egzersize başlamak istiyor ama bir türlü harekete geçemiyorsanız, arkadaş grubunuzdaki enerjik kişilerle bir arada olmaya özen gösterin. Yapılan araştırmalar, aktif arkadaşların kişiyi spor konusunda motive ettiğini ortaya koyuyor. Tabi bunun tam tersi de mümkün. Buna göre asosyal çevreye sahip kişiler, egzersiz yapmaya bir hayli uzak.

Yaşam

01.03.2024, 20:17

Arkadaş grupları spor yapmaya teşvik eder mi? Çevre, spora olan yakınlığı nasıl etkiler? İşte cevaplar...

Sağlıklı yaşamak ve fit olmak için spor yapmayı herkes ister ancak çoğu kişi ne yazık ki bu konuda bir türlü dikiş tutturamaz. Kişiyi motive edecek bir unsur yoksa sportif aktiviteler uzun soluklu olamaz.

Serenay Sarıkaya'nın dekoltesi olay yarattı! New York'ta katıldığı etkinlikte tarzıyla sosyal medyanın diline düştü! Serenay Sarıkaya'nın dekoltesi olay yarattı! New York'ta katıldığı etkinlikte tarzıyla... Haberi Görüntüle

AKTİF ARKADAŞLAR EGZERSİZE MOTİVE EDİYOR

Burak Özçivit estetik mi oldu? Ünlü oyuncunun yüzündeki büyük değişiklik hayranlarının dikkatinden kaçmadı! Burak Özçivit estetik mi oldu? Ünlü oyuncunun yüzündeki büyük değişiklik... Haberi Görüntüle

Araştırmalar, bu konuda aktif arkadaşlardan yararlanılabileceğini ortaya koyuyor. Hareketsiz insanlar, etraflarındakiler tarafından aktif alışkanlıkları benimsemeye motive edilebilir. Çalışmaya göre, aktif arkadaşlarla çevrili olmak, yerleşik bir yaşam tarzı yaşayan bir kişinin her gün daha fazla egzersiz yapmasına yardımcı olabilir.

Kedileri beslemek için yıllardır aynı kostümle sahneye çıkıyor! Ünlü şarkıcı hayvanseverliğiyle herkesi şaşkına çevirdi! Kedileri beslemek için yıllardır aynı kostümle sahneye çıkıyor! Ünlü şarkıcı... Haberi Görüntüle

YALNIZKEN SPOR YAPMAK UZUN VADELİ OLMUYOR

23 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 23 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

Tabi bu konuda tam tersi de mümkün. Buna göre nispeten aktif olmayan sosyal gruplardakilerin, egzersize katılma olasılıkları daha düşük. Yani yalnız insanların, etraflarında onlara destek verecek başka biri olmadan rutin yaşam tarzları yaşamaları daha olası.

Araştırmacılar, bir kampüsteki yıllık fitness testlerinden elde edilen verileri kullanarak, sosyal gruplaşmaların bir kişinin performansı üzerindeki etkisini inceledi. Araştırma için verileri toplanan kişiler, fiziksel aktivite düzeylerine göre hareketsiz, orta ve aşırı aktif olmak üzere üç gruba ayrıldı.

Orta derecede aktif bir kişinin alışkanlıklarının, hareketsiz bir kişi için aşırı aktif kişilere göre daha ulaşılabilir olduğu görüldü. Orta düzeyde aktif insanların tüm bir sosyal grubu aktif tutmak için çok önemli olduğu açıklandı.

Uzmanlar, insanları daha fazla egzersiz yapmaya ikna etmek için sosyal mühendisliği kullanmanın mümkün olduğuna inanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading