Yandex Metrica

Şaban ayı ne zaman? Şaban hangi tarihte başlıyor? Şaban ayının önemi ne?

Şaban ayı ne zaman? Şaban hangi tarihte başlıyor? Şaban ayının önemi ne?

Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Şaban ayı, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed; 'Şaban Ayı değerli bir aydır ve benim ayımdır. Arşı taşıyan melekler bu ayı çok büyük saymakta ve hakkını eda etmektedirler. Bu ayda müminlerin rızıkları Ramazan Ayı'ndan dolayı artmaktadır.' buyurmuştur. Bu nedenle üç aylarda bolca ibadet etmek son derece önemlidir. Peki, Şaban ayı ne zaman? Şaban hangi tarihte başlıyor? Şaban ayının önemi ne?

Yaşam

12.03.2024, 14:44

Mübarek üç ayların başlangıcı olan şaban ayı vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu ayın önemini merak eden vatandaşlar araştırmalara başlamış durumda.

Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i sürgün mü etti? İngiltere'de büyük yankı uyandırdan kriz! Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i... Haberi Görüntüle

ŞABAN AYI NE ZAMAN 2023?

Diyanet 2023 dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre Şaban ayı, Şubat'ın 21'inde başlayacak. Şaban ayının 15. gecesine denk gelen Berat Kandili olarak 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek. Şaban ayının bitişiyle başlayacak olan Ramazan ayı ise 23 Mart'ta idrak edilecek.

Ticaret Bakanlığı devreye girdi! Ödül törenlerini incelmeye alan Reklam Kurulu Başkanlığı ceza yağdırdı! Ticaret Bakanlığı devreye girdi! Ödül törenlerini incelmeye alan Reklam Kurulu... Haberi Görüntüle

ŞABAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed; "Şaban değerli bir aydır ve benim ayımdır. Arşı taşıyan melekler bu ayı çok büyük saymakta ve hakkını eda etmektedirler. Bu ayda müminlerin rızıkları Ramazan ayından dolayı artmaktadır. Cennet kendisini süsler ve ziynetlenir. Müminlerin rızıkları bu ayda taksim edildiği için bu aya Şaban ayı denilmiştir. Bu ay amel etme ayıdır. Bu aydaki her iyilik yetmiş kat olur. Kötülükler (amel defterinden) silinir ve günahlar bağışlanır. İyi ameller kabul edilir. Allah Teala, bu ayda kullarından övünür ve arşından oruç tutan ve ibadet eden kullanırına bakar. Arşını taşıyanların karşısında onlardan övünç duyar." buyurmuştur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading