Yandex Metrica
SON DAKİKA
Punk akımı nasıl ortaya çıktı? Punkçı ne demek? Uysallar dizisiyle Punk gündeme geldi!

Punk akımı nasıl ortaya çıktı? Punkçı ne demek? Uysallar dizisiyle Punk gündeme geldi!

Uysallar dizisiyle gündeme gelen "punk" vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İnternette punk akımı ve punkçılık araştırılmaya başladı. Peki Punk akımı nasıl ortaya çıktı? Punkçı ne demek? Uysallar dizisiyle Punk gündeme geldi!

Yaşam

24.03.2024, 12:11

Punk akımı ve punkçılar Uysallar dizisiyle beraber gündemde yerini aldı. Vatandaşlar internette "Punk akımı nasıl ortaya çıktı? Punkçı ne demek?" aramaları yapılıyor. Peki Punk akımı nasıl ortaya çıktı? Punkçı ne demek? Uysallar dizisiyle Punk gündeme geldi!

Bahar Öztan'ın ölümü sonrası sanat camiası yasta! Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli'ne... Haberi Görüntüle

PUNK AKIMI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Punk akımı 2. Dünya Savaşı'ndan sonra oluşan ekonomik ve toplumsal çöküş sebebiyle 70'li yılların başında ortaya çıktı. Halkın giderek yoksullaşması, iş bulamaması, hayatın pahalılaşması aynı zamanda muhafazakar politikalar ve medyanın tutumu Punk akımının doğmasına sebep oldu.

İşsiz olan ve iişçi sınıfdaki gençlerin otoriteye karşı duruşu sonrasında orta sınıfa da yayılan Punk akımı felsefi akım olmaktan çıktı. Daha sonra bir alt kültür ve yaşam biçimi haline geldi.

Punk akımının ilk başlangıcı klasik rock müziğin müzikal, teknik altyapısını samimiyetsiz ve sahte bulan geçler yeni bir tarz olarak Punk Rock müzik türünü çıkardı. Sert, basit ve sade melodilerin, rahatsız edici tonlamaların kullanıldığı Punk Rock müziği, müzik eğitimi olmayan kişiler tarafından yapılmıştır. Punk Rock müziği didaktik ve gürültülüdür.

Ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu acı haberi duyurdu! Sosyal medya hesabından... Haberi Görüntüle

PUNKÇI NE DEMEK?

Topluma aykırı, uyumsuz ve dışlanmışlığın bir yansıması olanların giyim tarzı da değişmiştir. Giyim tarzlarıyla herkesin dikkatini çeken Punkçılar ağır zincirler, abartılı makyajlar, renkli saçlar, dövmeler, piercingler , çengelli iğneler takar. Punk giyim tarzı aynı zamanda modaya karşı bir eylemdir.

Dinledikleri müzikler ve herkes tarafından kabullenilmiş kıyafetler dışına çıkarak aykırı ruhlarını ortaya koyarlar.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading