Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Oreo haram mı, helal mi? Sır gibi saklanıyordu ilk kez ortaya çıktı!

Oreo haram mı, helal mi? Sır gibi saklanıyordu ilk kez ortaya çıktı!

Oreo haram mı helal mi sorusu internette araştırılmaya başladı. Sosyal medyada sıkça gündeme gelen Oreo haram mı helal mi sorusuna resmi açıklama geldi. Peki Oreo haram mı, helal mi? Sır gibi saklanıyordu ilk kez ortaya çıktı!

Yaşam

29.03.2024, 00:42

Oreo bisküvisi sosyal medyada sıkça gündeme gelmeye başladı. Oreo haram mı helal mi sorusu internette araştırılırken konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Peki Oreo haram mı, helal mi? Sır gibi saklanıyordu ilk kez ortaya çıktı!

Kızılcık Şerbeti eski oyuncusu Settar Tanrıöğen'den müjde! Beyin kanaması geçiren... Haberi Görüntüle

OREO HARAM MI HELAL Mİ?

Oreo üreticileri bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Oreo yönetimi, "Oreo ürünlerimizin içeriği Müslüman tüketimine uygundur, Ürünlerimizde kullanılan tüm hammaddelerin Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluğu titizlikle kontrol edilmektedir. Ürünlerimizde domuz ve domuz kökenli hiçbir ürün kullanılmamakta, alkol ve alkol türevleri ürünlerimize ilave edilmemektedir." ifadelerini kullandı.

Oreo yöneticileri sözlerine  "Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Tebliği çerçevesinde, domuzdan elde edilen herhangi bir madde içeren veya alkol ve alkol türevlerini içeren ürünler için, bu ürünlerin etiketi üzerinde bu maddeleri içerdiğine dair ifadelerin verilmesi zorunlu tutulmaktadır. Helal sertifikası ise Türk Gıda Kodeksi’ne göre yasal bir zorunluluk değildir." ifadelerini de ekledi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0


Loading