Yandex Metrica

Öfkeliyken neden ağlarız? Uzmanlara göre öfke, incinme göstergesi olduğundan ağlamak gayet doğal!

Öfkeliyken neden ağlarız? Uzmanlara göre öfke, incinme göstergesi olduğundan ağlamak gayet doğal!

Hiç gerçekten sinirlenip kendinizi gözyaşları içinde buldunuz mu? Kimisi sinirlendiğinde bağırıp bağırırken kimi ise ağlar. Öfkenin genellikle incinme veya üzüntü duygularının bir sonucu olduğunu belirten uzmanlar sinirlenme halinde ağlamanın gayet normal olduğunu dile getiriyor.

Yaşam

03.02.2024, 14:30

Sinirlendiğimizde neden ağlarız? Öfke halinde ağlamak normal mi? İşte cevaplar...

Çok öfkeli olduğunuz bir anda dudağınız titreyebilir, kendinizi hıçkırıklar içinde bulabilirsiniz. Biyolojik olarak bu gayet doğal. 

Serenay Sarıkaya yeni tarzıyla New York sokaklarının tozunu attırdı! Giydiği elbise dikkat çekti! Serenay Sarıkaya yeni tarzıyla New York sokaklarının tozunu attırdı! Giydiği... Haberi Görüntüle

SİNİRLİYKEN AĞLAMAK GAYET DOĞAL

Uzmanlar, ağlamanın aslında öfkeye çok yaygın bir tepki olduğunu, çünkü öfkenin genellikle incinme veya üzüntü duygularının bir sonucu olduğunu söylüyor. Öfkenizi ifade ettiğinizde, bağlı olduğu acıya ve diğer altta yatan duygulara daha kolay erişebileceğinizi aktaran psikologlar da sinirlendiğinizde ağlamanın gayet doğal olduğunu belirtiyor.

Ağlamak aslında, kendini yatıştırmanın bir yolu. Bu, sizi sakin bir duruma dönene kadar nefesinizi düzenlemeye ve kontrol etmeye, nefes alma ve nefes verme düzeninize odaklanmaya ve kalp atış hızınızı düşürmeye zorlar. Gözyaşları, sizi daha derin inceleme ve işleme gerektiren alanlara yönlendirerek bir pusula görevi görebilir.

İbrahim Tatlıses ile oğlu arasındaki gerilim tırmanıyor! 'Akıl sağlığım yerinde' demişti! Mahkeme ünlü sanatçı hakkında son kararını verdi! İbrahim Tatlıses ile oğlu arasındaki gerilim tırmanıyor! 'Akıl sağlığım yerinde'... Haberi Görüntüle

DERİN NEFES ALIN

Kızgınken ağlamamak için yapabileceğiniz bazı şeyler de var elbette. Böyle durumlarda kendinizi sakinleştirmek için derin nefes alıp verin. Öfkenizin nedenini bir yakınınızla paylaşın veya yazın. 

Öfke, saldırganlık ve olumsuzluktan, üzüntü ve depresyona kadar bir dizi duyguyu ortaya çıkarabilir.

14 NİSAN SURVİVOR ELEME ADAYI KİM? Survivor All Star dokunulmazlık oyunun kim kazandı? Survivor eleme adayı belli oldu! 14 NİSAN SURVİVOR ELEME ADAYI KİM? Survivor All Star dokunulmazlık... Haberi Görüntüle

SALDIRGANLIK

Öfke anında saldırganlık, bir şeyleri kırmak veya duvarları delmek gibi açık saldırganlığı veya eylemi içerebilir. Alternatif olarak, insanlar öfkelerini iğneleme yoluyla dolaylı olarak ifade eder. Bu onların saldırgan dürtülerini dağıtmalarını sağlar.

Uraz Kaygılaroğlu'nun 'Bu sanat mı şimdi' dedirten paylaşımı tepki çekti! Sevgilisi için verdiği pozlar mide bulandırdı! Uraz Kaygılaroğlu'nun 'Bu sanat mı şimdi' dedirten paylaşımı tepki çekti!... Haberi Görüntüle

DEPRESYON VE ANKSİYETE

Öfkeye karşı en yaygın diğer duygusal tepkiler depresyon ve kaygı. Öfkenin yıpratıcı olduğu ve ekleri ve ilişkileri tehdit ettiği genç yaşta bize öğretilir. Bu nedenle, başkalarını öfkemizden korumak için, onu depresyon ve kaygı gibi dışa dönük daha az tehdit edici duygularla değiştirerek büyük çaba harcarız. Sonuç, bu içsel olarak rahatsız edici duyguların yükünü taşımamız gerektiğidir.

18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser nerede yapılacak? 18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

ELEŞTİRİ

İnsanlar ayrıca kızgın olduklarında eleştirel olma eğilimindedir. Sorunu yapıcı bir şekilde ele almak yerine, misilleme arayışında başkalarında hata bulmak da öfkenin bir sonucudur.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading