Yandex Metrica

Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca nasıl niyet edilir?

Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca nasıl niyet edilir?

Ramazan ayının gelmesine günler kaldı. Müslümanlar oruca başlamanın heyecanını şimdiden hissederken internette 'Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca nasıl niyet edilir?' diye aramalar yapılmaya başladı. Peki niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca nasıl niyet edilir?

Yaşam

07.02.2024, 20:58

Üç ayların sonuncusu olan mübarek Ramazan ayı çok yaklaştı. Ramazanın gelmesiyle oruç tutmaya başlacak olan Müslümanlar internette 'Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca nasıl niyet edilir?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca nasıl niyet edilir?

İngiltere Premier Lig tecavüz suçlamasıyla hangi futbolcular tutuklandı? Tutuklanan futbolcular kim, hangi takımda oynuyor? İngiltere Premier Lig tecavüz suçlamasıyla hangi futbolcular tutuklandı? Tutuklanan futbolcular... Haberi Görüntüle

NİYET ETMEDEN ORUÇ TUTULUR MU?

Niyet, Ramazan orucunda çok önemli konumdadır. Niyet etmek bir işin bilincinde olunduğunu gösterir. Bu nedenle Müslümanlar Ramazan ayında geceleri sahur yaparak oruç tutmaya niyet eder. Oruç için sahura kalkılması da fiili bir niyettir. Niyetsiz oruç sahih olmaz. Kalben niyet etmek yeterli olsa da niyeti dil ile ifade etmek sevaptır. İbadet ederek Allah'a daha yakın olmak isteyen insanlar, oruç tutarak nefsini terbiye eden ve yoksulların halini daha iyi anlayanlar için niyet etmek de yaptığı işin bilincinde olduğunu gösterir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmelidir.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ve nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süreyi kapsar. İmsaktan sonra edilecek niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren hiçbir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması lazım. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî', II, 85).

WhatsApp'tan devrim niteliğinde özellik: Kullanıma artık hazır! WhatsApp'tan devrim niteliğinde özellik: Kullanıma artık hazır! Haberi Görüntüle

 ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Oruca “Niyet ettim Allah rızası için bugünkü orucu tutmaya” şeklinde niyet etmek oruç tutmak için yeterli olur. Bununla birlikte geceden niyet edilecekse “Yarınki Ramazan orucuna” diyerek belirtilmesi daha faziletlidir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading